n V.l.n.r.:Trainer Simon Zwarthoed, André Bos, Youssef Boukhizzou en Dirk Teun Ras.
n V.l.n.r.:Trainer Simon Zwarthoed, André Bos, Youssef Boukhizzou en Dirk Teun Ras. Foto:

Kickboksers in de ring in Utrecht

Een drietal jeugdleden van Challenger Gym is afgelopen zaterdag uitgekomen bij wedstrijden in Utrecht. Het werd een goede leerschool voor de vechters, die daarnaast tevens wat meer ervaring opdeden.


Een week eerder waren de drie, Dirk Teun Ras, André Bos en Youssef Boukhizzou, ook al uitgekomen tijdens wedstrijden in Den Haag, en nu mochten ze opnieuw hun kunnen tonen in Utrecht.


Initiatief

Dirk Teun Ras hoorde pas op vrijdag dat hij een partij moest boksen, maar ondanks de superkorte voorbereidingstijd was hij klaar om tegen zijn tegenstander uit te komen. Dirk Teun was de eerste die in de ring uitkwam namens Challenger Gym. In een mooie opgebouwde arena in het centrum van Utrecht waren Dirk Teun en zijn tegenstander goed aan elkaar gewaagd. Omdat het initiatief meer bij zijn tegenstander lag, verloor Dirk Teun de eerste ronde. Tijdens de tweede en derde ronde wist Dirk Teun zich goed te herstellen. Hij nam meer het initiatief, maar verloor de partij uiteindelijk vooral door het verlies in de eerste ronde.


Fanatiek

André Bos was de tweede vechter die de ring inkwam. Hij had de geleerde les van een week eerder nog goed in zijn hoofd en wist dat hij fanatiek en fel moest beginnen. Het werd een meeslepend gevecht van twee kickboksers die absoluut niet wilden verliezen en niet voor elkaar onderdeden. De jury kon aan het einde van de derde ronde dan ook geen winnaar aanwijzen. De partij eindigde derhalve onbeslist.


Sterke tegenstander

De laatste die namens Challenger Gym uitkwam was Youssef Boukhizzou. Hij kreeg te maken met een hele sterke en meer ervaren tegenstander. Youssef vocht voor wat hij waard was, maar moest toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, die elke ronde net iets meer punten wist te scoren met zijn trappen en andere aanvallen. Het was dan ook zeker geen schande dat Youssef de partij op punten verloor.


De mannen kunnen terugkijken op leerzame wedstrijden en nemen zo weer wat extra ervaring mee in hun bagage. Ervaring die hen in de toekomst zeker van pas zal komen.

n V.l.n.r.:Trainer Simon Zwarthoed, André Bos, Youssef Boukhizzou en Dirk Teun Ras.