Afbeelding
Foto:

Dubbele brand op dinsdagavond

De brandweer beleefde dinsdag een drukke avond. Eerst werden de vrijwilligers opgeroepen voor een brand bij een visbedrijf aan de Vliestroom en later bleek een vrachtwagen in brand te staan aan de Pyramideweg.


De brand bij het visbedrijf is volgens de politie waarschijnlijk ontstaan in een vuurton. Rond zeven uur werd de brandweer daarvoor gealarmeerd. De brand liep uit de hand en sloeg over op een opslag naast het bedrijf, die daardoor beschadigd raakte. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen op het visbedrijf zelf, waardoor de uiteindelijk schade beperkt bleef.

Om twintig over acht werd de brandweer opgeroepen voor de tweede brand van de avond. Een vrachtwagen zonder oplegger stond in lichterlaaie aan de Pyramideweg.

Eigenaar Jur Visser was iets verderop in een box aan het werk. Hij werd gewaarschuwd, rende met een brandblusser naar de wagen toe maar had meteen door dat blussen verspilde moeite was.

,,Het is nog niet duidelijk hoe de brand precies veroorzaakt is", zegt Jur. ,,Ik betwijfel zelf of het brandstichting is. Het kan brandstichting zijn, of vuurwerk of toch kortsluiting. Ik hoop dat de politie mensen vrij kan maken om dit te onderzoeken."

Het is voor de ondernemer een harde dobber. Jur is zes jaar als zelfstandige bezig met lokaal vervoer voor visbedrijven. Daarvoor heeft hij twee vrachtwagens op de weg, die vanwege de beperkte snelheid gelden als landbouwvoertuig: ,,Het nadeel is dat ze daarom niet all risk verzekerd konden worden. De schade komt dus voor mijn rekening. Daar komt bij dat ik de wagen helemaal zelf gestyled had. Dat is dus ook allemaal weg."