Val in ruim van baggerschip in
het Duitse Hamburg loopt goed af

De 28-jarige Nico Visser, woonachtig in Emmeloord maar geboren op Urk, heeft afgelopen vrijdag een ongeluk gehad aan boord van een baggerschip. Door een glijpartij viel hij achterover in de machinekamer.


Van de val weet hij zich heel weinig meer te herinneren. ,,Ik weet dat ik ben uitgegleden en toen ik weer bijkwam lag ik in de machinekamer met mijn hoofd tegen de generator aan. Ik ben zelf de machinekamer uitgeklommen en naar mijn schipper Jelle Romkes gegaan. Die heeft mij verbonden. De val gebeurde donderdagavond, maar omdat wij met het schip niet bij het werk weg konden, was ik pas vrijdagochtend in de gelegenheid naar het ziekenhuis in Hamburg te gaan. Daar ben ik verder geholpen en werd ik in de loop van de middag ontslagen. Door een samenloop van omstandigheden, waaronder een bijna lege telefoon, moest ik lopend de weg zien te vinden naar de haven en het schip. Een wandeling van tien kilometer in ruim twee uur."

Johannes, de broer van Nico, is vrijdagnacht in de auto gestapt en naar Hamburg gereden om Nico op te halen en thuis te brengen.


,,De rechterkant van mijn rechterpink is weg en voor het overige valt het allemaal gelukkig mee. Mijn spieren en zenuwen hebben een flinke optater gehad van de val van drie meter in het ruim, daar heb ik nog wel flink last van", aldus Nico.