n Dirk van Duijvenbode in actie in zijn partij tegen Boris Koltsov.               Foto: Lawrence Lustig.
n Dirk van Duijvenbode in actie in zijn partij tegen Boris Koltsov. Foto: Lawrence Lustig. Foto: Lawrence Lustig

Dirk van Duijvenbode kijkt terug op WK Darts

,,Ik heb nooit goed gespeeld, ook al was mijn vorm geweldig. Toch de laatste 16 gehaald en daar ben ik blij mee. Nu kin omhoog en op naar 2022", aldus Dirk van Duijvenbode die terugblikt op het WK Darts in het befaamde Alexandra Palace in Londen.


,,De wedstrijden die ik de laatste maanden voor het WK speelde waren best goed, op de trainingen die ik afwerkte was weinig tot niets aan te merken; ik heb dus geen idee waarom het zo moeizaam ging in Londen." Dirk van Duijvenbode baalt hoorbaar als hij naar een verklaring zoekt. ,,Die eerste partij tegen Boris Koltsov, daarvan zou je nog kunnen zeggen dat het voor mij weer wennen was om op zo'n groot podium met zoveel toeschouwers te darten, terwijl mijn tegenstander al een partij had gespeeld en dus aan de omstandigheden was gewend. Dat excuus geldt dan natuurlijk niet meer voor die andere partijen die ik speelde."


Thriller

De eerste wedstrijd tegen Boris Koltsov wist Dirk van Duijvenbode met 3-2 winnend af te sluiten, al was het kantje boord. De derde ronde van het WK leek het eindstation te worden voor Dirk. Tegenstander Ross Smith kwam op een 0-3 voorsprong in sets en had nog maar een set nodig voor de overwinning. Van Duijvenbode wist zichzelf te herpakken en sleepte de wedstrijd, na een ware thriller, alsnog met 4-3 uit het vuur. De achtste finale was bereikt, maar daar wachtte een zware tegenstander in de persoon van Gerwyn Price, de titelverdediger.


Angst

Toen tijdens het toernooi de Nederlanders Michael van Gerwen en Vincent van der Voort positief werden getest op corona sloeg bij Dirk van Duijvenbode de angst toe in het lijf. ,,Je sluit je op je hotelkamer op. Ik creƫerde als het ware mijn eigen gevangenis om maar geen corona op te lopen. Uiteindelijk ben je meer met dat soort zaken bezig, dan met darten. Dat is ook wel van invloed geweest op de wedstrijd tegen Price. De eerste set wist ik nog wel te winnen, maar de volgende vier sets was ik kansloos. Einde WK, ik kon weer naar huis en mijn familie."


2022

,,Dit jaar wil ik graag alle tv-toernooien spelen en een toernooi winnend afsluiten. Momenteel sta ik op de vijftiende plek van de wereldranglijst en een plaats bij de top tien is mijn doel voor dit jaar. Als het maar enigszins mogelijk is blijf ik natuurlijk ook uitkomen voor het team van Twenty Six Urk", aldus Dirk van Duijvenbode.