Cursus 'Mantelzorg bij dementie'


Caritas Urk/mantelzorgondersteuning biedt de cursus 'Mantelzorg bij dementie' aan mantelzorgers van mensen die lijden aan een vorm van dementie. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op donderdagmiddag in De Rots, gegeven door Yvonne Ruigrok, psychogerontoloog en trainer.

De volgende vragen komen aan bod: wat is dementie? Wat verandert er in het gedrag en hoe ga je ermee om? Wat helpt bij de communicatie met de persoon met dementie? En hoe zorg je als mantelzorger goed voor jezelf en ga je om met spanning/stress? De eerste bijeenkomst is 10 februari van twee tot vier uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie en aanmelden: 683346 of mantelzorg@caritasurk.nl. Aanmelden kan tot 21 januari; er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.


Nieuwjaar met
ZingenOpUrk

ZingenOpUrk houdt zaterdagavond om acht uur een nieuwjaarsbijeenkomst in De Koningshof. Bert Noteboom staat stil bij het thema: 'Gods Hemelse Vrede in een wereld vol spanningen en polarisatie'. Het programma duurt ruim anderhalf uur. 'Kom op tijd, want vol is vol'. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Bibliotheek

Digi Café

Elke vrijdagmorgen van tien tot twaalf uur is er het 'Digi Café'. Voor iedereen met een computer, telefoon, tablet of e-reader heeft, maar nog veel vragen heeft. Leden en niet-leden zijn welkom. Vanuit de bibliotheek is er iemand aanwezig die vragen kan beantwoorden of op weg kan helpen. Ook is er hulp bij de coronacheck-app. Dan wel je DigiD-inloggegevens meenemen.

Pret met letters

Woensdagmiddag 12 januari van drie tot vier uur is er het eerste spreekuur 'Pret met Letters' voor kinderen uit groep 3 of 4, en laat ervaren hoe leuk voorlezen is. Ook kunnen vragen gesteld worden - over voorlezen en leesplezier - aan leesconsulent Marja Spit en is er hulp bij de keuze van boeken. Ook is er een taalspel te leen om zo het oefenen spelenderwijs te verbeteren.