Hervatting

voetbalcompetitie over vier weken?


Bassisscholen en middelbare scholen mogen vanaf maandag 10 januari weer open, besloot het kabinet afgelopen maandag. Ook mogen jongeren tot en met 17 jaar vanaf maandag tot 20.00 uur buiten sporten in plaats van 17.00 uur.


In navolging van die versoepelingen heeft een aantal sportbonden, waaronder de KNVB, al laten weten te hopen dat de coronamaatregelen in de sport vanaf volgende week zaterdag 15 januari ook afgeschaald zullen worden. Daarop vooruitlopend heeft de KNVB al laten weten de competities te willen hervatten in het weekend van 5 en 6 februari. De elftallen hebben in dat geval drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van 2022.


Voor veel teams zal een drukke voetbalperiode aanbreken. In de Hoofdklasse B, waar Urk in uitkomt, hebben de meeste ploegen een achterstand van drie wedstrijden opgelopen. Flevo Boys moet zelfs nog vijf wedstrijden inhalen. Omdat de competities uiterlijk in het laatste weekend van mei klaar moeten zijn, krijgen de meeste elftallen te maken met een overvolle kalender.


Mocht alles verlopen zoals door de KNVB gehoopt, dan speelt Urk zaterdag 5 februari een uitwedstrijd in Aalten tegen AZSV. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen SDC Putten op het programma.


Zaterdag 8 januari staat de volgende inhaalwedstrijd op het programma: Noordscheschut MO17-1 - SV Urk MO17-1, vertrek: 09:00 uur.