Wandel mee met Week van gebed


De plaatselijke interkerkelijke gebedsgroep doet mee aan de Week van het gebed voor eenheid van christenen. Deze internationale gebedsweek duurt nog tot en met 21 januari. ,,Samen met christenen over de hele wereld bidden we voor eenheid, wijk en wereld. De dagelijkse gebedsbijeenkomsten zijn een belangrijk terugkerend onderdeel van de jaarlijkse gebedsweek. Wij werken hieraan mee in de vorm van dagelijkse gebedswandelingen door het dorp. In duo's wordt er dan, al biddend, een route gelopen door een specifiek deel van ons dorp'', laten de organisatoren weten. Meedoen? Neem dan contact op via 06-40798363.


Hulp gevraagd
voor vluchtelingen


Winterse omstandigheden zorgen ervoor dat honderden vluchtelingen aan de Europese grenzen het koud hebben. Er zijn diverse noodoproepen binnengekomen bij plaatsgenoten die zich voor deze mensen inzetten, om winterjassen, slaapzakken en dekens beschikbaar te stellen. De komende week (17 tot 21 januari) kunnen winterjassen (heren/dames en kinderen), slaapzakken en dekens (geen dekbedden!) ingeleverd worden op Wijk 6-75. Volgende week wordt het eerste hulptransport ingeladen en vertrekt dan naar Servië.


Luiers voor Lesbos

 

Eind vorig jaar werd op Urk de actie ‘Luiers voor Lesbos’ op touw gezet. De actie heeft een prachtig resultaat opgeleverd: er zijn meer dan een half miljoen luiers gedoneerd! Alle mensen en Urker bedrijven die gedoneerd hebben in de vorm van goederen of geld, worden door de organisatie heel hartelijk bedankt!

Verloren en gevonden

Verloren 

z Rond Boni of de haven: zwarte portemonnee met pinpas. Tel. 06-12398913.

z Zwart met grijs en rood jongensfietsje, bruin zadel. Tel. 06-16923971.

z Nijdam Stunt Step, paars/groen/zwart. Tel. 06-22649646.

z Weggevlogen: onze tamme valkparkiet, wie o wie heeft hem gezien? Tel. 06-50263622.

Gevonden

z Op tweede kerstdag: zwarte hoedendop met strik rechts. Omg. Molenwiek. Tel. 240185.

z Huissleutel met specifieke kleur kapje. Omgeving Vlechttuinen. Tel. 06-46726410.

Mail naar verloren@urkerland.nl of gevonden@urkerland.nl.