n Riekelt Nentjes ontwijkt een tackle tijdens de laatste ontmoeting met CSV Apeldoorn, in 2018.
n Riekelt Nentjes ontwijkt een tackle tijdens de laatste ontmoeting met CSV Apeldoorn, in 2018. Foto:

Oefenwedstrijd Urk tegen Apeldoorn geannuleerd

Vol goede moed en met de gedachte dat er weer volop gevoetbald kon worden, werd door de staf van Urk 1 een oefenwedstrijd bij CSV Apeldoorn geregeld. Eindelijk weer het veld op, eindelijk weer een heerlijk potje voetbal spelen. 


Vrijdagavond tijdens de persconferentie over de aangekondigde versoepelingen, bleek het een misvatting te zijn dat teams van buitenaf weer tegen elkaar mochten oefenen. De oefenwedstrijd in Apeldoorn werd geannuleerd. De selectie trainde nu zaterdagochtend op een van de velden van sportpark De Vormt. 

Als gevolg van het uitgestippelde beleid kan de oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag bij ACV ook niet doorgaan. Het wachten is nu op de volgende persconferentie, waarin de volgende stappen in het coronabeleid duidelijk zullen worden.


Hervatting competitie

Intussen heeft de KNVB laten doorschemeren ervan uit te gaan dat er uiterlijk op 5 februari weer een aanvang met competitievoetbal gemaakt zou moeten worden. Op die datum speelt Urk een uitwedstrijd in Aalten tegen AZSV.

Omdat het hoofdveld op dit moment voorzien wordt van een nieuwe kunstgrasmat, komt het SV Urk goed uit dat er gestart wordt met een uitwedstrijd. Op 12 februari staat de thuiswedstrijd tegen SDC Putten op het programma. Het streven is om het hoofdveld op die datum speeklaar te hebben, mits ook de veldverlichting in orde is.