Smaakzoekers vinden vis op Urk


In het programma Smaakzoekers op wielen, dat in opdracht van de Provincie Flevoland is gemaakt, wordt stilgestaan bij vis. In de aflevering 'Het Tussengerecht', terug te zien via foodforum.nl, leren presentatoren Sharon en Nadia van Tourist Info Urk-gids Jan Anker van alles over de visserij en koken ze met snoekbaars uit het Markermeer. Het recept hiervoor wordt op de genoemde internetpagina ook gedeeld.


Scab Skoel
komt thuis langs

SCAB Urk heeft de tweede editie van 'SCAB Skoel bij de mensen thuis' online gezet. In deze editie staat Marij Oost centraal, een wereldwijze vrouw die zegt 'maar een gewoen Urreker moatjen' te zijn. De aflevering bekijken kan via youtube, zoek op 'Interview Marije Oost'.

Blokfluit centraal
op Podium Vrijdag

Op Podium Vrijdag staat aanstaande vrijdag de blokfluit centraal. ,,Een leuke muzikale start van het jaar met introductie in muziek. Hoe moeilijk is het om noten te lezen? En hoe snel kun je met de blokfluit al liedjes spelen? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens deze leuke workshop'', nodigt Hetty de Boer, die namens Eut de Kunst Urk, de workshop in de bibliotheek verzorgt. Er zijn tien blokfluiten beschikbaar; wie er al eentje thuis heeft, mag deze natuurlijk ook meenemen. De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar en is van vier tot vijf uur. Kaarten, 2,50 euro per stuk, zijn te krijgen via flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie van de bibliotheek.

JONG


z Dinsdag is het om half zeven tijd voor lasergamen in het Wilhelminapark. Je dient je hiervoor op te geven bij sportcoach Luut Nentjes door een berichtje te sturen naar: 06-20331101. Deelname kost 1 euro.

z Op woensdagmiddag wordt er om twee uur voor iedereen tot en met 16 jaar een voetbaltoernooi georganiseerd in het Wilhelminapark en op playground De Kotter. Meedoen is gratis, maar kom wel op tijd voor het indelen van de teams.

z Woensdagmiddag is het filmmiddag in De Rots aan de Urkerweg 64. De film start om half drie.

z Donderdagavond kan de jeugd met de sportcoaches mee het bos in voor een boswandeling. De groep vertrekt om half zeven vanaf 't Jeugd. Zorg dus dat je op tijd bent. Opgeven is niet nodig.

z Vrijdagmiddag kan de jeugd naar het Wilhelminapark komen voor pijl-en-boogschieten. Het start om twee uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.