Inbreker betrapt in leeg huis

Henri Woort en zijn toekomstige buurman Albert Brouwer hebben zondagochtend een inbreker betrapt en overgedragen aan de politie. Beelden gingen via sociale media al snel over Urk.


Henri en zijn echtgenote waren zondagochtend te laat voor de kerk en besloten daarom een wandeling te maken. Bij hun toekomstige woning in de Nieuw Guineastraat zagen ze binnen een figuur lopen. Henri kwam in actie en zag dat de achterdeur vernield was. Binnen trof hij een Poolse man die hem smeekte er geen politie bij te halen. Toen Henri toch belde, kreeg hij een duw en ging de man ervandoor.

Even later werd ontdekt dat op de achterstraat van het eveneens leegstaande huis van buurman Albert een koffer en een tas stonden: eigendom van de gevluchte Pool. De politie was al bezig met een buurtonderzoek toen de verdachte een uur later opnieuw opdook. Na een korte achtervolging door de twee mannen, werd hij aangetroffen en overgedragen aan de politie.

Bij de politie komen de laatste tijd vaker meldingen binnen van dakloze arbeidsmigranten die overlast veroorzaken in het dorp. Maria Coenen van Werckpost: ,,In dit geval was het niet iemand die bij ons vandaan kwam, maar het is wel iets waar we zorgvuldig mee omgaan. Wettelijk gezien moeten we tot vier weken na afloop van het contract huisvesting aanbieden én we betalen de terugreis. Als er toch sprake is van overlast, dan is er in veruit de meeste gevallen sprake van verslaving of persoonlijke problemen."