n Er werd vrijdag druk gewerkt aan de aanleg van de nieuwe kunstgrasmat op sportpark De Vormt.
n Er werd vrijdag druk gewerkt aan de aanleg van de nieuwe kunstgrasmat op sportpark De Vormt. Foto:

Aanleg kunstgrasmat sportpark

Eind vorige week is een start gemaakt met het plaatsen van de nieuwe kunstgrasmat op sportpark De Vormt. De werkzaamheden verlopen tot nu toe volgens planning.


De bedoeling was om afgelopen donderdag een begin te maken met het plaatsen van het nieuwe kunstgras op het hoofdveld van sportpark De Vormt, maar vanwege een te sterke wind moest de start verplaatst worden naar vrijdag. Rond het middaguur was toen bijna de helft van het veld bedekt met het nieuwe kunstgras. De verwachting is dat halverwege deze week de aanleg gereed zal zijn.


Zand

De volgende fase zal dan het instrooien van speciaal zand zijn. Een heel secuur werk, dat naar alle waarschijnlijkheid een aantal dagen in beslag zal nemen. Na het afronden van die fase worden er nog speciale rubber gecoat korrels, die groen zijn van kleur, op het veld worden aangebracht. 


Op tijd klaar

De werkzaamheden verlopen volgens schema en de verwachting is dan ook dat de oplevering van het nieuwe kunstgrasveld ruimschoots voor 12 februari zal plaatsvinden, of de weersomstandigheden moeten roet in het eten gooien.

n Er werd vrijdag druk gewerkt aan de aanleg van de nieuwe kunstgrasmat op sportpark De Vormt.