n Een uitgedunde groep tijdens een rondo.
n Een uitgedunde groep tijdens een rondo. Foto:

Onderlinge oefenwedstrijd geannuleerd

Ter voorbereiding op de aanstaande herstart van de competitie, stond zaterdag voor de eerste selectie van SV Urk een onderlinge oefenpartij op de rol. In de loop van vrijdag werd duidelijk dat dit plan naar de prullenbak verwezen kon worden. Corona, blessures en andere ‘mankementen’ leidden ertoe dat er te weinig spelers inzetbaar waren.


In plaats van een oefenwedstrijd, werd een training afgewerkt. Verschillende spelvormen, afwerken op het doel en tal van andere oefenvarianten kwamen aan bod. Opvallend was de aanwezigheid van Lucas Tol, die PEC Zwolle vaarwel heeft gezegd. Een ander bekend gezicht was Cornelis Koffeman. De doelman die eerder met ‘pensioen’ was gegaan heeft toegezegd de rest van het seizoen 2021-2022 beschikbaar te blijven als tweede doelman.

De talentvolle doelman Klaas Bos is nog steeds niet voldoende in staat volop actief te zijn. In de komende tijd zal worden gezocht naar een oplossing voor het nijpende keepersprobleem bij de club, die momenteel alleen Hendrik Bakker heeft die op de deur van het eerste elftal klopt. In ieder geval is SV Urk voorlopig uit de brand geholpen door Cornelis Koffeman, die als oudgediende al een paar keer eerder zijn diensten beschikbaar stelde voor de rol als reservedoelman.