n Lea Romkes
n Lea Romkes Foto:

Dames tegen Binnenland

Zonder te spelen zijn de dames van Schol/Orca's een ronde verder in de landelijke bekercompetitie van de NBB. Donderdag wacht Startportaal Binnenland uit Barendrecht als tegenstander in de achtste finales.


De wedstrijd die afgelopen weekend gespeeld zou worden tegen Trajanum uit Nijmegen ging niet door vanwege het afzeggen van de tegenstander, waardoor Orca's reglementair de volgende ronde bereikte. Daarin komt het uit tegen Binnenland, de huidige nummer drie van de Women's Basketball League. De ploeg uit Barendrecht won dit weekend met 93-87 van Lions Basketball. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Vlechttuinen en begint om 20.30 uur. Omdat de verwachting is dat er nog geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd, zal er een livestream uitgezonden worden op het YouTubekanaal van Orca's.


Terugkeer

Het eerste damesteam van Schol/Orca's kan binnenkort weer beschikken over de basketbalkwaliteiten van Lea Romkes. De 19-jarige Lea speelde vanaf het seizoen 2020-2021 bij BC Utrecht Cangeroes in de Women's Basketball League, maar heeft besloten terug te keren op het oude nest. Omdat de overschrijving nog niet is afgerond, kan de 1,90 meter lange center donderdag nog niet meespelen tegen Binnenland.

n Lea Romkes