Afbeelding
Foto:

Buren ongerust over bouwplan in Wijk 4

Onder buren is onrust ontstaan over het plan om op Wijk 4-18 een pand met vijf vakantieappartementen en een wellnesskelder te realiseren. Volgens initiatiefnemer Jelle Jonkers zal het project juist een impuls geven aan de buurt.


Het huidige pand moet volgens Jonkers opnieuw opgebouwd worden, waarbij het van een extra woonlaag voorzien wordt. Onder het pand moet een kelder met wellnessvoorzieningen komen. Bovengronds voorziet het plan in vijf tweepersoonsappartementen, waarvan één met terras op de bovenste verdieping. Jonkers: ,,De bovenste laag valt terug, zodat je een stuk van het pand af moet staan om het te zien."

Aan de achterzijde moet op de plek van de huidige aanbouw ruimte komen voor twee of drie parkeerplaatsen op eigen terrein. Volgens Jonkers past alles in het huidige bestemmingsplan en mag het pand een maximale hoogte van 7,80 meter krijgen.

De initiatiefnemer nodigde vorige week maandag de buren van zeven adressen uit voor een voorlichting, waarvoor zich spontaan ook de nodige andere belangstellenden meldden. Buurtbewoner Fyona van den Berg woont aan de achterkant. Ze maakt zich vooral zorgen over de verkeersdruk: ,,Het is nu al te druk op het kleine pleintje. Dat wordt hiermee alleen maar erger. Daarnaast heb ik nu vanuit mijn woning zicht op het raam van de Bethelkerk en straks niet meer. En wat doet dit met ons zonlicht?"

Buurman Jan van Veen heeft zorgen over de aanleg van een kelder. ,,Onze huizen staan op oude funderingen. Wat gebeurt er als daar straks een grote kelder komt? Daarnaast hebben we zorgen over privacy, licht, parkeren en de zondagsrust.

,,De buurt moet nog even wennen aan het idee", zegt Jonkers, die ook de nodige positieve reacties hoorde. ,,Nu wonen er Polen, dus nieuwbouw zou een upgrade betekenen." De eigenaar zegt een zonnestudie uit te laten voeren naar eventuele negatieve effecten. Het grondwaterpeil zou tijdens de bouw goed in de gaten gehouden worden.

Diverse buren overwegen intussen om bezwaar aan te tekenen op het moment dat de bouwplannen ter inzage komen te liggen.