Samen wandelen en verdriet delen


Het verlies van een dierbare is zeer ingrijpend. Daarover praten met mensen die óók een dierbare verloren hebben kan helpend zijn. Dat weten Anneke Pasterkamp (D.E.L.) en José Oijevaar (Caritas Urk) uit ervaring. Om mensen met elkaar in verbinding te brengen worden seizoenswandelingen georganiseerd, speciaal voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. De eerste in deze reeks is de winterwandeling; aanmelden hiervoor kan tot eind deze maand. De winterwandeling start woensdag 2 februari om tien uur bij de parkeerplaats aan de Vormtweg. De wandeling beslaat ongeveer vijf kilometer. Aanmelden kan via Caritas Urk 683346, of anneke@del-urk.nl.

Jong

Enveloppenspel

In het Wilhelminapark start dinsdag om 18.30 uur het enveloppenspel.

Voetbaltoernooi

Iedereen tot en met 16 jaar kan woensdagmiddag om 14.00 uur meedoen met een voetbaltoernooi in het Wilhelminapark en op playground De Kotter.

Knutselmiddag

In De Rots wordt woensdagmiddag geknutseld. Er wordt een vogelhuisje en een pindaketting voor de vogels gemaakt. Start 14.30 uur. Opgeven via WhatsApp: 06-10576225. Deelname 1,50 euro per kind.

Levend Stratego

De jeugd kan donderdagavond om 18.30 uur meedoen met Levend Stratego in het Wilhelminapark.

Dikke bandenrace

In het Wilhelminapark kan de jeugd vrijdagmiddag meedoen met een dikke bandenrace. Start 14.00 uur.

Bibliotheek

Digi Café

Elke vrijdagmorgen van tien tot twaalf uur is er het 'Digi Café' in de bibliotheek. Voor iedereen met vragen over de computer, smartphone of tablet. Leden en niet-leden zijn welkom. Ook is er hulp bij e-books en de coronacheck-app. Bij laatstgenoemde wel je DigiD-inloggegevens meenemen.

Cultuurvrijdag

Vrijdag 28 januari van vier tot vijf uur houdt Alberte Jonkers een workshop aquarel en kleuren mengen. Alberte is illustratrice bij Uitgeverij De Banier en heeft een kleurboek voor volwassenen uitgegeven. Kaartjes zijn voor 2,50 euro te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. Vol is vol.

Energieloket

Aan de slag met comfortabel en energiezuinig wonen? Het Energieloket Flevoland helpt graag op weg. Elke woensdagmiddag van half drie tot half vijf.

Tabletcursus

In twee lessen op vrijdagmorgen 4 en 11 februari van negen tot tien uur wordt er een tabletcursus voor bèbes en bessiens aangeboden. Neem je eigen tablet of iPad mee. Er kunnen maximaal vier personen meedoen; de cursus is gratis.

Openingstijden

Vanaf vandaag is de bibliotheek weer op de bekende tijden geopend. Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur en op maandag en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.