n Beide elftallen en het arbitrale trio voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk op de foto. Foto:

Spakenburg in oefenduel nipt te sterk voor Urk

Tweede divisionist Spakenburg was dinsdagmiddag, in een oefenwedstrijd op het kunstgrasveld van CD Mijas, met 2-1 te sterk voor Urk. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt.

Beide elftallen zijn op trainingskamp in Torremolinos in Spanje en verblijven ook nog in hetzelfde hotel. Voor de organisatie van trainingskampen.nl was het regelen van een oefenwedstrijd tussen de beide teams dan ook geen probleem.

Op verzoek van Spakenburg werd een wedstrijd afgewerkt van twee maal dertig minuten, omdat de ploeg over te weinig fitte spelers beschikte om een volledige wedstrijd af te werken. Urk kwam al vrij snel aan de leiding. Na vijf minuten spelen kopte Lucas Nagel een corner van William de Boer achter de doelman van Spakenburg. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten was gedurende de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar moest door individuele fouten vlak voor het rustsignaal twee tegendoelpunten incasseren. Rafelino Junte en Floris van der Linde wisten namens Spakenburg het net achter doelman Richard Strijker te vinden.

Tijdens de rust werd aan Urker zijde ruimschoots gebruikgemaakt van de wisselmogelijkheden, zodat er tijdens de tweede helft een bijna volledig ander elftal op de mat stond. Beide ploegen kregen in het tweede bedrijf nog wel een aantal kansen om de score op te voeren, maar wisten deze niet te benutten.

Trainer Karsten was na afloop een tevreden trainer: ,,We hebben gistermiddag (maandag) onder een stralende zon een lekkere training af kunnen werken. Iedereen heeft in deze oefenwedstrijd weer minuten kunnen maken. Het was zeker wel te merken dat we al zes weken geen wedstrijd meer hebben kunnen afwerken. Met de fitheid van de spelers is het desondanks prima gesteld. Een aantal klaagde wat over pijn in de rug vanwege de harde ondergrond van het kunstgrasveld, maar die pijntjes zullen morgen wel verdwenen zijn."

Voor de woensdag en donderdag stonden er geen specifieke voetbalactiviteiten op het programma. ,,Woensdag staan er gesprekken gepland met alle spelers en gaan we 's middags met de sponsoren een voetvolleytoernooi afwerken op het strand. Donderdag gaan we als ploeg een fietstocht maken door Malaga. Het is echt genieten hier. De weersomstandigheden zijn nagenoeg perfect, we verblijven in een fantastisch hotel en alles is tot in de puntjes voor ons geregeld. Complimenten voor de organisatie", aldus een tevreden Gert Jan Karsten.

Scheidsrechter: Eric van der Vaart

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 5. 0-1 Lucas Nagel, 28. 1-1 Rafelino Junte, 30. 2-1 Floris van der Linde

Opstelling Urk: Richard Strijker (31. Hendrik Bakker), Bennie Dunnink, Iede den Dulk (50. Marinus Snoek), Klaas Kramer (31. Iede Nentjes), Riekelt Jan Brands (31. Ronald Wezelman), Lucas Nagel (31. Danny van Veen), Marinus Snoek (31. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes (50. Jelle Hakvoort), Lucas Schraal (31. Fokke Willem Hoekstra), Pieter Brands (50. Lucas Schraal), William de Boer (31. Klaas Romkes)

n Klaas Kramer gaat het luchtduel aan. Riekelt Jan Brands en Iede den Dulk kijken toe.