Afbeelding
Foto:

Verdachte van overval blijft in cel

De 19-jarige man uit Rotterdam, die ervan wordt verdacht op 21 juni vorig jaar een woning in Wijk 1 te hebben overvallen, blijft voorlopig in hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Lelystad afgelopen dinsdag besloten.


De 48-jarige bewoner van de woning in Wijk 7 kwam die dag rond zeven uur 's avonds thuis en trof daar twee indringers aan, meldde de politie kort na het voorval. Volgens de officier van justitie is de Rotterdammer één van die indringers. Het duo zou hebben gedreigd met een mes en een paar rake klappen hebben uitgedeeld. Hierdoor zou het slachtoffer bewusteloos zijn geraakt. De indringers gingen er vervolgens vandoor met een telefoon, gevulde portemonnee en een bankpas, staat in de aanklacht te lezen. De bewoner moest met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis om daar te worden behandeld voor zijn verwondingen.


Onschuldig

In een eerdere rechtszitting vertelde de Rotterdamse verdachte dat hij onschuldig is. Hij kwam in de Urker woning alleen een tas ophalen die van hem was. Hij sloeg de bewoner ‘met de vlakke hand’, nadat hij ontdekte dat iemand in zijn tas had gezeten en er mogelijk 250 euro uit had gepikt.

Hoe de Rotterdammer zo op Urk terecht kwam is nog niet duidelijk. Hij zei in een eerdere zitting dat hij een paar dagen had gelogeerd in de bewuste woning en er weer heen ging om een tas op te halen met daarin die 250 euro. ,,Ik ontdekte dat er aan die tas was gezeten en riep: ‘Waarom pik je van me?’ En ik heb een keer een klap met de vlakke hand gegeven'', luidde zijn verklaring.


Dealen van harddrugs

Behalve van de woningoverval wordt de Rotterdammer ook verdacht van dealen van harddrugs op Urk, in Emmeloord en Lemmer en het bezit daarvan. Om de verdediging rond te krijgen, moeten er nog enkele getuigen worden gehoord. Pas dan kan de inhoudelijke behandeling op 20 mei van dit jaar doorgaan. Voorlopig moet de verdachte dat achter de tralies afwachten.