Ingezonden


Onderscheid des persoons?

Ik moest mijn bril even goed op mijn neus zetten en de voorkant van Het Urkerland nogmaals lezen. 'Gemeente gaat regels strenger handhaven', zo luidt het kopje. Wat mij zeer verraste was dat wethouder Nathanaël Middelkoop als eerste genoemd werd. Deze wethouder heeft samen met onze burgervader poolshoogte genomen in de winkelgebieden. Ze zijn tot de conclusie gekomen: winkels moeten op slot om zogenaamd het coronavirus tegen te gaan. Alleen het click & collect-systeem mag blijven bestaan.

Vele gedachten gingen door mijn hoofd heen. Wordt Urk een China 2.0? De overheid controleert alles en winkeliers mogen niet zelf meer beslissen. Gelukkig hebben we nog nuchtere mensen in de politiek. Hart voor Urk en de PVV reageren ongesuikerd en zeggen waar het op staat. Notabene heeft wethouder Middelkoop op zijn Instagram-account staan dat hij met zijn vrouw naar Boedapest is geweest. 

Onbegrijpelijk. Is dit niet een reden om als wethouder af te treden? Of krijgen we een vaag excuus te horen zoals we dat al jaren gewend zijn in de landelijke politiek? 

Elke keer wordt de propaganda hier in Nederland en ook op Urk door de overheid gevoerd: 'Blijf zoveel mogelijk thuis! Samen tegen corona.' Geldt dit alleen voor de burgers die zelfs niet naar winkels mogen?

Een foto van een volle winkelstraat staat op zijn account erbij. Kan het buiten Urk wel? Moeten de winkeliers op Urk kapot gemaakt worden? 

Ondernemers laat u niet van de wijs brengen, maar ga door.

Pieter op ’t Hof, Het Spijk 17

Verloren

z Gouden schakelarmband. Fietspad vanaf Zuidermiddenweg richting Urk. Via Nagel richting playgrounds/Wilhelminalaan naar fietspad Urkerweg. Naar Tollebeek richting fietspad Zuidwesterringweg weer naar Zuidermiddenweg. Beloning voor eerlijke vinder. Tel. 06-53692801.