Burgemeester: 'Cruciale jaren voor gemeente'


De komende jaren zijn cruciaal voor de gemeente Urk. Dat heeft burgemeester Cees van den Bos gezegd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, die maandag digitaal werd uitgezonden.

Van den Bos noemde daarbij onder andere de nieuwe wijk en de plannen voor de servicehaven en het bijbehorende bedrijventerrein. Daarnaast refereerde hij aan de problemen in de visserij en de diverse projecten op maatschappelijk terrein.

De burgemeester stond ook kort stil bij de coronamaatregelen. Hij zei: ,,Ik wil daar niet al te veel woorden aan vuil maken. Het is wat het is en het valt ons allemaal zwaar. Niet in de laatste plaats omdat niemand weet hoe lang dit gaat duren. Mijn oproep blijft, zolang de maatregelen van kracht zijn: laten we onze verantwoordelijkheid nemen. Heb geduld met elkaar, wees respectvol, luister naar elkaar en trek niet te snel conclusies. Tegelijk wil ik ook vanaf deze plaats graag wijzen op de oproep die regelmatig in het voorgangersoverleg geplaatst wordt. Bid voor ons dorp, bid voor onze samenleving. Bid voor de zorgen rondom het coronavirus en de maatregelen die ter bestrijding daarvan ingezet worden. Bid voor hen die leiding hebben te geven en beslissingen moeten nemen in deze moeilijke tijd!"


Beroep uit
Terneuzen

Ds. D.E. van de Kieft heeft een beroep ontvangen van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Terneuzen. De gemeente telt ruim 650 leden en is daarmee een stukje groter dan de plaatselijke Menorahkerk, waaraan de predikant nu verbonden is. Terneuzen is de enige gemeente van dit kerkverband in Zeeuws-Vlaanderen. Ze werd tot in 2014 bediend door dominee Weststrate.

Burgerlijke stand

Geboren: Marlie, dochter van Jan Schraal en Willemijn de Boer, Punter 3, 8 januari 2022. Jason, zoon van Jan Philip ten Napel en Jacolien Brouwer, Ransuil 14, 10 januari 2022.

MELDING: nog niet in burgerlijke 
stand gezien? Bel dan met 689191.