n In 1948 kwam de waterleiding eindelijk op Urk. Tussen het gemeentehuis en de Bethelkerk was een standpijp en voor de inbedrijfstelling was heel Urk uitgenodigd. Aan burgemeester Keizer de eer om de afsluiter open te draaien. Vorig jaar stond in deze rubriek al eens een foto van de brandweer die toen de Bethelkerk probeerde nat te spuiten.
n In 1948 kwam de waterleiding eindelijk op Urk. Tussen het gemeentehuis en de Bethelkerk was een standpijp en voor de inbedrijfstelling was heel Urk uitgenodigd. Aan burgemeester Keizer de eer om de afsluiter open te draaien. Vorig jaar stond in deze rubriek al eens een foto van de brandweer die toen de Bethelkerk probeerde nat te spuiten. Foto:

Wiet je nog...?!


Uit het archief van Hendrik en Gerrit Wakker

Ook deze keer is Klaas Visser weer in het foto-archief van Hendrik en Gerrit Wakker gedoken om een mooie selectie voor de rubriek Wiet je nog...?! te maken. Niet alle namen van de personen op de foto waren te achterhalen. Wie zichzelf of een bekende ziet, kan dit doorgeven via wietjenog@urkerland.nl. Klaas Visser: ,,Sjoerd van den Berg, vriendelijk bedankt voor de correctie bij de vuurtorenfoto van de vorige editie!''

n  Natuurlijk wilde men dat water proeven. Op deze foto zien we onder andere Riekelt van Gaart van Pernis en Marijtjen van Inkien de Durgerdammer.
Afbeelding
n Ook Riekelt Brands kreeg een glas aangereikt.
n Bij Hendrik Wakker in de studio gingen vaak groepen vrienden en vriendinnen op de foto. Op deze foto staan Klaasje van Urk, Jannetje Ruiten, Jannie van Urk, Anna Kale, Lobby Zeeman en Jans Post.
n Rond 1950 was er iets te doen in de nettenfabriek. Hendrik Wakker maakte daar een fotoserie, waarvan er op deze pagina twee zijn meegenomen. De dames op deze foto's zullen nu tussen de 85 en 90 jaar zijn.
n Hier zien we Riekelt van Gaart op een feestje.
n Een zomerdag tijdens het oalkuulen. Het is waarschijnlijk maandagmorgen. Om uit te mogen varen moesten ze wachten tot vier uur. Dan werden de gloeikopmotoren gestart en hing er een blauwe walm over de haven. Met luid getjokker ging men ter palingvangst.