Coronabesmettingen selectie Urk 1

Zes personen uit en rond de eerste selectie van SV Urk hebben de afgelopen dagen positief op corona getest. Dat werd een paar dagen na terugkeer van het trainingskamp in Torremolinos bekend.


Het gaat om vier spelers en twee mensen uit de staf. Vanwege privacy-redenen mogen de namen van de betreffende personen niet bekendgemaakt worden. Bij de betrokken spelers en stafleden is slechts sprake van lichte klachten. De technische staf heeft na het bekend worden van de positieve tests besloten de training van dinsdagavond, om verdere besmettingen te voorkomen, niet door te laten gaan. Of de training van vanavond (donderdag) wel kan plaatsvinden, is niet bekend.


Trainingskamp

De eerste selectie van SV Urk ging van 10 tot en met 13 januari op trainingskamp in Zuid-Spanje. Een grote groep van ruim tachtig sponsoren en een aantal vrijwilligers van de clubs maakten deze reis ook mee. Of er uit die groep ook besmettingen zijn geconstateerd is niet duidelijk. Tijdens de reis waren er twee testmomenten op corona, maar zowel op dinsdag als donderdag werd geen enkele positieve coronatest gemeld door de Spaanse testinstantie.


Vlucht geannuleerd

De terugreis vanuit Spanje verliep niet vlekkeloos. Net als op de heenreis, was het hele gezelschap in tweeën gedeeld. Eén groep zou via Eindhoven terugvliegen, de andere via Amsterdam. Eindhoven Airport was afgelopen donderdag echter gesloten vanwege mist, zodat de vlucht vanaf Malaga werd geannuleerd. Een aantal personen kon nog worden overgeboekt op de vlucht naar Amsterdam die later die avond vertrok vanaf Malaga. 


De overgebleven personen werden later op de avond per bus naar Sevilla gebracht, waar in een hotel werd overnacht. Vrijdagochtend kon ook die groep terugvliegen naar Amsterdam.