n Balk Shipyard met een schip dat de werf bezoekt voor een refit.
n Balk Shipyard met een schip dat de werf bezoekt voor een refit. Foto:

Overname Balk leidt tot vragen

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft gevraagd naar de achtergronden van de overname van Balk Shipyard door het Chinese Zhongying International Holding Group.


CDA-kamerleden Inge van Dijk, Mustafa Amhaouch en Hilde Palland hebben twaalf schriftelijke vragen gestuurd naar minister Micky Adriaansens (VVD) van Economische Zaken. Daarin vragen ze onder andere wat de minister ervan vindt dat een 'oer-Hollands familiebedrijf' wordt overgenomen door een Chinese investeringsmaatschappij. 

Daarnaast wordt de minister aan de tand gevoeld over het kabinetsbeleid, dat erop gericht is om familiebedrijven te helpen groeien en de maakindustrie te stimuleren in sectoren als de maritieme, waarin Nederland leidend zou moeten zijn. Ook wordt gevraagd wat de minister bereid is te doen om ervoor te zorgen dat het bedrijf in Nederland blijft.

In een eerder interview zei werfdirecteur Daan Balk dat de plannen erop gericht zijn om met Chinese steun door te groeien op Urk. Daarbij hoort een verhuizing naar de nieuwe servicehaven en de bouw en refit van grotere luxe jachten. Urk zou daarnaast in beeld komen voor onderhoud aan in China gebouwde jachten én de expertise van Balk zou ingezet kunnen worden in China.

De CDA-fractie is ook benieuwd wat voor soort onderneming Zhongying is. De minister wordt gevraagd waar de ondernemingsmaatschappij precies is gevestigd, welke partijen erachter zitten en in welke sectoren ze nog meer actief is. 

Ook wordt gevraagd welke afspraken gemaakt zijn over vestiging in Nederland en de werkgelegenheid die Balk oplevert.