'Gemeente luistert niet naar jongeren'

PVV Urk vindt sommige uitkomsten van gehouden enquête verontrustend

In de maanden november en december van vorig jaar heeft de PVV Urk via een online enquête de Urker jongeren naar hun mening gevraagd over een aantal onderwerpen.


Fractievoorzitter Hendrik Wakker: ,,Als partij vinden wij de mening van jongeren belangrijk, vooral omdat ongeveer de helft van de Urker bevolking jonger is dan 23 jaar." Ruim 130 mensen namen de moeite om de vragen te beantwoorden. Daaruit bleek dat bijna 98 procent van de respondenten aangaf het 'gezellig te vinden op Urk'. Meer dan de helft zei dat er voldoende te beleven valt en dat er genoeg uitgaansgelegenheden zijn op Urk. 

Wat Wakker het meest verontrust is het percentage jongeren dat aangeeft zich niet gehoord te voelen door de gemeente Urk. ,,Ik denk dat dat in eerste instantie vooral te maken heeft met de huidige nood op de woningmarkt. Er is een groot tekort aan woningen en door de extreme stijging van de prijzen zijn jongeren financieel niet meer in staat een huis te kopen. In de tweede plaats vloeit het hoge percentage volgens mij ook voort uit de wijze waarop de gemeente het coronabeleid van de overheid uitvoert."
De enquête gaat nergens 'de diepte' in. ,,Een bewuste keus. Onze intentie was om jongeren hun stem te laten horen. Dat hebben ze in redelijke getale gedaan en daar proberen wij als partij alleen maar ons voordeel uit halen".