Afbeelding
Foto:

Hennie's American Dream

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Mijn vijfde maand

Met de kerstdagen had ik zes dagen vrij van basketbal, zodat ik heerlijk heb kunnen uitrusten. Er is hier maar één kerstdag in plaats van de twee die we in Nederland vieren. Die dag heb ik bij een teamgenoot en haar familie doorgebracht. Omdat ik niet naar Nederland kon komen voor die korte periode, boden veel teamgenoten aan met hen mee naar huis te gaan. Het was wel een vreemde ervaring. Geen familie en het is hier natuurlijk gewoon 20 graden. Het voelde niet echt als kerst. Op oudejaarsdag vertrokken we naar Los Angeles, waar we op nieuwjaarsdag een wedstrijd moesten spelen tegen Long Beach State. Onze ‘New Year's Eve’ hebben we in een hotel gevierd. De wedstrijd verloren we, maar hadden we eigenlijk moeten winnen. We zijn nog steeds op zoek naar de beste samenstelling van ons team. Na deze wedstrijd hebben we 20 dagen lang niet kunnen spelen door coronabesmettingen bij onze tegenstanders. Op een trainingsdag zijn ook wij als team gaan testen, om zeker te weten dat we niet ziek waren. Helaas werden ik, mijn huisgenoot en nog twee andere teamgenoten positief getest. Gelukkig ben ik niet echt ziek geweest. Na onze tijd in quarantaine kwamen we weer terug op het veld en toen voelde ik toch wel dat ik ziek geweest was. Ik was gelijk supermoe op de training. 


Hawaii

In de nacht van woensdag 17 januari vertrokken we vanaf de sporthal naar het vliegveld van Los Angeles voor een vlucht van 6 uur naar het prachtige Hawaii. We speelden hier twee wedstrijden, op donderdag en zaterdag. Op woensdag en vrijdag hebben we getraind en we hadden gelukkig ook voldoende tijd om van Hawaii te genieten. Ik heb mijn familie en vrienden heerlijk jaloers kunnen maken met foto's van het strand.


Player of the Game

De eerste wedstrijd tegen Hawaii mocht ik starten en speelde ik ongeveer 25 minuten, waar ik natuurlijk heel blij mee was. Het ging ook wel lekker, ik was goed aan het verdedigen maar had wel pech met mijn schoten. Ik eindigde met vijf punten en vijf rebounds. Helaas verloren we met 52-68 omdat we niet de hele wedstrijd scherp waren. Zaterdag mocht ik ook starten, speelde 31 minuten en eindigde met tien punten, zeven rebounds en twee steals. Mijn verdediging was heel goed en volgens de statistieken was ik 'Player of the Game'. Ondanks dat we als team stukken beter speelden dan de wedstrijd op donderdag, verloren we met 73-66. Natuurlijk niet het gewenste resultaat, maar we hebben nu in ieder geval een goede basis om verder te bouwen. Na afloop gingen we gelijk door naar het vliegveld om weer terug te reizen naar Bakersfield. 


Back to school

Maandag startte, na anderhalve maand, school weer. Terug naar het normale schema van ‘s ochtends van negen tot ongeveer 11.30 uur school en van 12.00 tot 16.00 uur training. De eerstvolgende wedstrijd is 27 januari, thuis tegen UC Irvine. Ook op 29 januari en 3 en 5 februari spelen we in onze eigen Icardo Center. Hopelijk kunnen we eindelijk een paar wedstrijden in winst omzetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding