SCAB zoekt museumliefhebbers


De mensen van SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek) hebben een ludieke actie bedacht nu de musea weer geopend zijn. De stichting geeft namelijk twee museumjaarkaarten weg. Daar staat wel wat tegenover: de ontvangers van de jaarkaart bezoeken voor SCAB dit jaar minimaal zes musea en maken een kort filmpje of schrijven over hun belevenissen. ,,Wij plaatsen je vlog of blog om de maand via onze sociale mediakanalen!'' Deze actie is niet leeftijdsgebonden, dus iedereen mag meedoen. Meer weten of alvast aanmelden? Stuur een korte motivatiemail naar scabexpo@gmail.com.


Inschrijven voor Leerhuisavonden

De Morgenster houdt zes Leerhuisstudies met als thema 'Genezing en bevrijding; leven in de heelheid van Gods koninkrijk'. Deze reeks begint woensdagavond 2 februari om 20.00 uur en vindt dan om de week plaats.


Minder WW'ers

Het aantal WW-uitkeringen daalt, ondanks de coronacrisis, laat het UWV weten. ,,In de eerste golf was er veel invloed op de arbeidsmarkt. Daardoor stegen de uitkeringen in 2020. In 2021 daalde de WW sterk en kwam zelfs lager uit dan voor de crisis.'' Eind december 2021 verstrekte UWV 5.490 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Plaatselijk was het aantal mensen dat een WW-uitkering ontving 57, de maand daarvoor waren dat er nog 61. Ter vergelijking: eind 2020 lag dat aantal nog op 86. Volgens het UWV is de daling van het aantal WW-uitkeringen te danken aan steunpakketten vanuit het kabinet.

Jong

Dikke Bandenrace - In het Wilhelminapark is vrijdagmiddag om 14.00 uur een Dikke Bandenrace voor de jeugd.

Schietclinic - De jeugd kan zich opgeven voor een schietclinic bij Schietvereniging Het Vizier op dinsdag 1 februari. De exacte tijd volgt na aanmelding via WhatsApp: 06-20331101.

Voetbaltoernooi - Iedereen tot en met 16 jaar kan woensdagmiddag om 14.00 meedoen aan een voetbaltoernooi op playground De Kotter. Er is deze middag geen voetbal in het Wilhelminapark.

Koekjes bakken - In De Rots worden woensdagmiddag om 14.30 uur koekjes gebakken. Opgeven via WhatsApp naar: 06-10576225. Deelname kost 1,50 euro per kind.