n De gemoederen tijdens wedstrijden tussen ACV en Urk liepen soms hoog op.
n De gemoederen tijdens wedstrijden tussen ACV en Urk liepen soms hoog op. Foto:

Het is eindelijk zover. De voetbal mag weer rollen. De eerste selectie van SV Urk is zaterdag in Assen te gast bij ACV, de ploeg die uitkomt in de Derde Divisie. ACV is jarenlang tegenstander van Urk geweest in de competitie.


De ontmoetingen tussen ACV en Urk zijn jarenlang omschreven als ‘krakers’. Beide ploegen lieten goed voetbal zien en dat werd gewaardeerd door de aanhang van beide ploegen, maar ook door voetballiefhebbers uit de verre omtrek van Assen en Urk. 

ACV streefde SV Urk voorbij in een poging een stapje hoger te kunnen spelen. Dat gebeurde met spelers die veelal van buitenaf werden gehaald, terwijl bij SV Urk alleen doelman Richard Strijker als ‘vreemde’ door het leven gaat. De keuze om zoveel als mogelijk met eigen opgeleide spelers de weg omhoog te vinden wekt nog steeds respect.

Er zijn echter ook stromingen die anders denken. Een aantal spelers willen graag hun krachten meten met ploegen die SV Urk voorbijgestreefd zijn naar de Derde Divisie en ook Tweede Divisie. Zaterdag is er voor hen een kans om zich te meten met de bekende tegenstander.

Vertrek trainer

ACV, waar trainer Fred de Boer aan het einde van dit seizoen vertrekt, staat op de tiende plaats in de Derde Divisie. Fred de Boer gaat na zes jaar ACV naar Winsum, dat uitkomt in de eerste klasse E. Het doelsaldo van ACV is in balans: 19-19 uit dertien wedstrijden. 

Niet inzetbaar

Bij Urk is Jan van Slooten nog steeds niet voldoende fit en twee ploeggenoten kampen met de naweeën van corona. Ook zij zijn dus niet inzetbaar. De oefenwedstrijd in Assen wordt gespeeld op het Catawiki Sportpark, Kortbossen 1. De aftrap is om 14.30 uur.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de competitie volgende week hervat. Niet voor alle wedstrijden. Er staan voorlopig alleen inhaalwedstrijden voor 5 februari op de rol. Vrijdag beslist de KNVB over het verdere verloop van de competities. Wel is al besloten dat de bekercompetities worden geschrapt. Dit om de druk van de speeldagen te halen.