Nieuwe namen in top van de HvU-lijst

Nadat diverse prominente Hart voor Urk-politici recent hun vertrek aankondigden, was het lang de vraag welke namen ervoor in de plek zouden komen. De partij van lijsttrekker Jan Koffeman komt voor de raadsverkiezingen nu met een top vijf waarin drie politieke debutanten staan.


Dat oprichter, boegbeeld en fractievoorzitter Jan Koffeman de kar opnieuw zou trekken, was al bekend. Ook de naam van raadslid Frans Lucas Brouwer op nummer 2 is een logische. Maar vervolgens was het de vraag wie in de plek zouden komen voor de vijf vertrekkers: wethouder Gerrit Post, raadsleden Jelle Jonkers en Leendert Hakvoort en commissielieden Sjaak de Boer en Hendrik Bakker. Op plek 3 stond in eerste instantie Harmen van Laar. Vanwege privéomstandigheden ziet hij daarvan af. Hoe de partij dit in gaat vullen is nog niet bekend. Louw Gnodde is nummer 4. In het dagelijks leven financieel directeur van Sea Frozen. Op de vijfde plaats staat Wouter Kaptijn, die werkt bij Eqraft, een logistiek-agrarisch bedrijf in Emmeloord. De drie hebben met elkaar gemeen dat ze allen zijn afgestudeerd aan Nyenrode Business University. 

De rest van de lijst is als volgt: 6. Lub Kramer; 7. Andries de Boer; 8. Jan Hakvoort; 9. Tiemen Hakvoort; 10. Albert Koffeman; 11. Lucas Loosman; 12. Albert de Borst; 13. Bert Van Slooten; 14. Louwe Ruizendaal; 15. Gerrit Schinkel; 16. Riekelt Bakker; 17. Sjoert Nentjes; 18. Steven Snoek; 19. Andries Bakker; 20. Bob den Hartog; 21. Arie Baak; 22. Gerrit Post; 23. Barend Baarssen; 24. Pieter Theodorus Kramer; 25. Daniel Wijma; 26. Simon Meijer; 27. Lubbert Kaptein; 28. Arie Hendrik Jacob Ekkelenkamp; 29. Leendert van den Berg.