5 tips om je fit te voelen

Eet slim

Eet je veel zoet, dan laat je bloedsuikerspiegel flinke pieken en dalen zien, en dat is vermoeiend. Van een ontbijt met witmeelproducten, zoet beleg en vruchtensap kun je de hele dag last houden. Als je lijf de suikers na de piek heeft weggewerkt, krijg je door de erop volgende lage bloedsuikerspiegel weer snel zin in iets zoets. Je krijgt meer energie door gezonder te eten, en geen zoete producten.

Kuier na de kost of bol

Een kuier van twintig tot dertig minuten na het eten verbetert je conditie en bloedsuikerspiegel, en je valt er ook nog van af. Wandelen kan volgens onderzoek net zo effectief zijn als stevig sporten, mits je het vijf of zes keer per week doet.

Drink water

Om je lijf fit en gezond te houden, is 1,5 tot 2 liter water per dag drinken belangrijk. Water voor jezelf lekkerder maken kan met stukjes komkommer en/of citroen in je glas water.

Doe de push-up

Opdrukken: niet alleen goed voor je armen en benen, ook versterkt het je buik- en borstspieren, en je traint er je bekken mee. Is het te zwaar, hou je knieën dan op de vloer of druk jezelf op vanaf bijvoorbeeld je bedrand.

Sport dagelijks 10 minuten

Een half uur per dag flink bewegen is de regel, maar nieuwe onderzoeken laten zien dat dagelijks tien minuten intensief sporten net zo goed werkt. Met 'intervaltraining' wissel je korte, intensieve inspanningen van telkens één minuut lang af met korte periodes van rustig bewegen. Dat kan bij elke sport!