Bijzondere dienst in De Ark


In De Ark wordt zondagmiddag 13 februari een bijzondere dienst gehouden met en voor verstandelijk beperkten. Dominee Zuidhof gaat voor en er wordt medewerking verleend door de bijzondere catechesegroep. De muzikale ondersteuning is van Hele Maten VOF. Na afloop wordt er voor de doelgroep een broodje geserveerd. Het thema van de dienst is: God roept jou! en de aanvang is vier uur.


Voorjaarsmarkt
in De Poort

De organisatie van de voorjaarsmarkt, die op vrijdag 8 april wordt gehouden in kerkelijk centrum De Poort, is nog op zoek naar deelnemers. De opbrengst van de voorjaarsmarkt is voor een nog nader te bepalen doel. Aanmelden om mee te doen met een kraampje kan bij Hiltje Post via 06-26072698 of hiltje.hp@gmail.com..


Rouwadvertentie
voor onvergetelijke
juf Riekie Werkman

Een opvallende rouwadvertentie in deze krant. Leerlingen van klas 2 van de Rehobothschool staan stil bij het overlijden van een juf die in 1964/1965 een halfjaar lang voor de klas stond.

Oud-plaatsgenoot Willem Ruiten uit Gameren is een van de leerlingen. Hij zegt: ,,Riekie Werkman was een hele vrolijke en lieve juf waar we veel van geleerd hebben. Ze kwam toen uit Schaarsbergen, in de buurt van Arnhem en ze ging in de kost bij de familie Idzerda. Na een halfjaar was ze weer weg. Later begrepen we dat het kwam omdat ze lid was van een pinksterkerk en dat het schoolbestuur het daar niet zo mee eens was."

Facebookvrienden

Juf Werkman hield door de jaren heen contact met diverse mensen die ze op Urk had leren kennen. Ook daarbuiten trouwens, want ook op Facebook had ze Urker vrienden van verschillende leeftijden. Willem Ruiten: ,,Een paar jaar terug was ze weer op Urk en voer ze tijdens Vlaggetjesdag mee op de kotter van klasgenoot Hendrik Weerstand. Met hem heb ik besloten om de rouwadvertentie te laten zetten. Als een soort eerbetoon."