n Uitblinker Iede den Dulk probeert met een fraaie omhaal de doelman van ONS Sneek te passeren.
n Uitblinker Iede den Dulk probeert met een fraaie omhaal de doelman van ONS Sneek te passeren. Foto:

Urk zet ongeslagen status voort

Het missen van de vele kansen in de beginfase leek Urk zaterdag op te breken, toen ONS Sneek brutaal de leiding nam op Sportpark De Vormt. Pas in het tweede deel antwoordde Urk naar behoren. Ingebrachte wisselspelers zorgden in de tweede helft voor meer balans in de ploeg. Met een hoofdrol voor debutant Iede den Dulk liet de ploeg van Gert Jan Karsten een afgetekende zege bijschrijven.


Meteen vol op de aanval, gecombineerd met het vroege storen leverde Urk kansen op. Klaas Romkes en Riekelt Nentjes konden de bal niet achter doelman Tristan Boersma van ONS Sneek krijgen. Dat zijn ploeg daarna wat inzakte zinde de trainer van Urk niet. ONS Sneek werd steeds gevaarlijker omdat een aantal spelers bij de thuisclub niet het gewenste niveau behaalden.

Na een klein half uur sloegen de bezoekers toe. Bij Urk was een aantal spelers niet bij de les, waarbij vooral de organisatie op het middenveld niet op orde was. Hierdoor kwam de defensie, met Marinus Snoek (rechtsachter) en Iede den Dulk (centrum) onder druk te staan. Bij een van die situaties nam ONS Sneek de leiding, nadat de oranjehemden al twee keer eerder niet profiteerden.

Nog voor de pauze leek Hessel Snoek de score in balans te brengen. De bal verdween echter over het Friese doel. Niet veel later viel Klaas Romkes geblesseerd uit. De jonge spits lijkt nog altijd niet voldoende fit te zijn en komt daardoor nog niet uit de verf.


Gas geven

Dat het anders moest bij Urk, dat liet Gert Jan Karsten in de pauze wel weten. Zijn mededelingen hadden resultaat, want direct na de hervatting, er waren amper twintig seconden gespeeld, stond de gelijkmaker al op het scorebord. William de Boer passeerde na aangeven van Lucas Schraal de doelman van ONS Sneek.

Het duurde niet lang of Gert Jan Karsten greep in bij zijn ploeg. Met de komst van Pieter Brands en Klaas Kramer kwam er meer balans in de ploeg. Dat resulteerde niet meteen in het gewenste resultaat. Eerst moest Iede den Dulk nog redding brengen in het eigen strafschopgebied, voordat Hessel Snoek de bal in het doel van ONS Sneek kon lopen en zo Urk op een 2-1 voorsprong zette.

Niet lang daarna oogstte Iede den Dulk opnieuw waardering van de voetballiefhebbers. Zijn schitterende omhaal belandde op de vuisten van de Friese doelman. Om frisse aanvalskracht te creëren kwam Jelle de Boer, als invaller voor Hessel Snoek, de voorste linie versterken. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd plaatste Urk een vlijmscherpe uitval met als eindstation Lucas Schraal. Hij maakte een einde aan alle illusies van ONS Sneek door raak te schieten.


Opstelling Urk: Richard Strijker, Marinus Snoek, Dick Hakvoort (61. Klaas Kramer), Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Lucas Nagel (61. Pieter Brands), Johannes Schrijver, Hessel Snoek (78. Jelle de Boer), Klaas Romkes (41. Lucas Schraal), William de Boer.

Scoreverloop: 27. 0-1 Gabriël Fernando, 46. William de Boer 1-1, 71. Hessel Snoek 2-1, 88. Lucas Schraal 3-1.

Scheidsrechter: W. Wiersma

Toeschouwers: 250

Gele kaart: Gert Jan Karsten (SV Urk), Rik Koelewijn (ONS Sneek)

n Uitblinker Iede den Dulk probeert met een fraaie omhaal de doelman van ONS Sneek te passeren.