n Hessel Snoek (7) krijgt de felicitaties van Lucas Schraal na de 2-1.
n Hessel Snoek (7) krijgt de felicitaties van Lucas Schraal na de 2-1. Foto:

'Minste thuiswedstrijd van dit seizoen'

Niet de beste thuiswedstrijd van het seizoen spelen en toch winnen. Zijn ploeg haalde sommige momenten niet het door hem gewenste niveau. Dat leverde bij ‘winner’ Gert Jan Karsten de nodige irritatie op. Uiteindelijk was de oefenmeester wel tevreden met het resultaat.

Speler Hessel Snoek wijt de slappe momenten aan het feit dat nog niet iedereen fit is. Vooral in de eerste helft ging het vaak niet goed en daarom werd de rust gebruikt om hierover te praten. Gert Jan Karsten was gauw klaar in de rust: ,,Dat ben ik altijd. Kort wat zaken aangeven en dan moet het gebeuren". Hessel Snoek: ,,Wij hebben een ongeslagen status en zijn aan onze stand verplicht dat zo te houden. Wij kregen in het eerste deel wel kansen, maar scoorden niet. En dan leert de voetbalwet dat een tegenstander dat wel doet."

In de tweede helft waren de zaken iets beter voor elkaar. Het resulteerde meteen in de gelijkmaker en later de voorsprong. ‘Bij 2-1 is er nog wel even twijfel, maar na het derde doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Wij hadden een korte voorbereiding op de herstart, maar wij zijn alweer aardig op weg. Pas op 19 februari is de volgende competitiewedstrijd en dan zijn wij ook veel verder met de opbouw.’