n Vrijdag 21 juni 1985 werden de nieuwe drijvende stijgers in de Westhaven in gebruik genomen. Wethouder Louw Korf doet de redevoering, de officiële opening verrichtte raadslid Hendrik Post door als eerste op de steiger te stappen. We zien Jan de Boer klaarstaan om de vlag te hijsen, Jan van Urk heeft zijn mooiste havenmeesteruniform aan en we zien ook Douwe van der Wal staan, die kort daarop met pensioen zou gaan. Op de achtergrond stond ondertussen de auto van Jan van de 15 in brand...
n Vrijdag 21 juni 1985 werden de nieuwe drijvende stijgers in de Westhaven in gebruik genomen. Wethouder Louw Korf doet de redevoering, de officiële opening verrichtte raadslid Hendrik Post door als eerste op de steiger te stappen. We zien Jan de Boer klaarstaan om de vlag te hijsen, Jan van Urk heeft zijn mooiste havenmeesteruniform aan en we zien ook Douwe van der Wal staan, die kort daarop met pensioen zou gaan. Op de achtergrond stond ondertussen de auto van Jan van de 15 in brand... Foto:

Wiet je nog ... ?!


Terug naar de

zomer van 1985

Klaas Visser is voor deze aflevering van Wiet je nog ...?! weer in het archief van Het Urkerland gedoken. Deze keer een verzameling van foto's uit de zomer van 1985. Reageren kan via wietjenog@urkerland.nl.

n Een voor de gelegenheid samengestelde voetbalploeg, zich noemende Eiland Urk, won de zomeravondwedstrijden. Sponsor Lub Kramer had samen met de coaches Willem Schraal en Jelle de Boer een illuster team op de been gebracht...
n Op donderdag 20 juni werd de geheel verbouwde Fruitwinkel van Lub en Klazien Visser weer geopend. Het hele gezin poseert voor de vitrine met rauwkost, dat de nieuwe specialiteit was. Op de foto (vlnr): Lucas, Jan, Tromp, Hiltje (Post-)de Vries, Henk, moeder Klazien Visser-Bakker, Angelien en vader Lub Visser.
n  Een foto van de klas van meester Albert Vrolijk van de Maarten Lutherschool. Het is juni 1985, bijna 37 jaar geleden, met (vlnr) achteraan: Marja Beek, Catharina Post, Lummy de Boer, Bonny van de Berg, Aaltje Woord, Adriana Hakvoort, Janneke de Wit, Antje Kaptijn, Dirk Taanman, Teun Wezelman, Jacob Ras, Gerrit Bakker en Teun van Leeuwen. Vooraan: Berlinda van der Meer, Lubbetje de Vries, Lubbert Schenk, Els Baak, Henriëtte Bakker, Anke ter Beek, Geertje Molenaar, Geesje Schinkel, Gretha de Boer, Albert van den Berg, Greetje Romkes, Pieter Cornelis Post, Nellie van Veen, Anke van Slooten, Fokke Baarssen, Adri Verheij, Lammy Jonkers en Teun Hakvoort, geflankeerd door meester Vrolijk en juffrouw Terlouw.
n In dezelfde moeite werd ook het nieuwe kantoor van de VVV, annex toiletgebouw in gebruik genomen. Jan de Boer regelt weer de vlag, die nu door Louw Korf zelf gehesen wordt. Piet Snoek was als secretaris van de Urker VVV aanwezig. De latere drs. Meino Schraal staat ook hier weer vooraan, terwijl links Jelle (Witjen) de Vries bezig is met het vastleggen van het tafereel voor zijn foto-archief. In zijn redevoering haalde Louw Korf aan dat Urk nu al 11.000 inwoners had, maar dat de toeristen niet moesten denken dat ze de Urker gewoonten konden doorkruisen!
n Op 9 juli ging een aantal geïnteresseerden op reis naar IJsland, onder supervisie van Cees Koffeman en Jacob Snoek. In Het Urkerland van 19 juli stond een verslag van 3 pagina's, waar onder andere in vermeld stond dat er speciaal voor de Urkers een vulkaanuitbarsting georganiseerd was... Op de foto (vlnr) achteraan: Rein Bos, Arie Koffeman, Simon van Slooten, Jan de Boer en Jan de Boer, Willem Hoekstra, Gerrit Ekkelenkamp, Jan Koffeman, Rein Romkes, Teunis Buter en Jacob Snoek. Voor Arie staat verslaggever Lucia de Vries en vooraan: Andries de Boer, Cees Koffeman, Pieter Louwe van Slooten, Louwe de Boer jr., Albert van Slooten, Paulus Kramer, Ale Jager en Luut de Boer. Flip ten Napel en Louwe de Boer sr. waren ook mee op reis, maar staan niet op de foto.
n In juni 1985 werd Kolf & Molijn de hoofdsponsor van Orca's. Op de foto zien we directeur Jean de Heus het contract tekenen, achter hem staat boekhouder Kok, die toch wel wat benauwd kijkt en verder Cor Roskam, Joop van Eck en Klaas Mars.