n Stephan Versluis gaat naar het bord voor een score.
n Stephan Versluis gaat naar het bord voor een score. Foto:

Schol/Orca's Heren slachten Rebound'73

Schol/Orca’s Heren speelde vrijdagavond een thuiswedstrijd en was gastheer van de nummer drie uit de competitie, Rebound ’73 uit Harderwijk. De uitwedstrijd was nipt gewonnen door de mannen van coach Jurie Bakker, die niet konden beschikken over de nog geblesseerde Rick van Eerde.

De laatste thuiswedstrijd van Orca's dateert van vrijdag 19 november vorig jaar. Toen werd een 68-38 overwinning behaald op The Jugglers. Tegenstander Rebound'73 kon vanwege omstandigheden over slechts zeven spelers beschikken. De wedstrijd beloofde een conditionele opgave te worden voor de mannen uit Harderwijk.

Voortvarende start

De wedstrijd begon voortvarend door een snelle fast break gevolgd door een driepunter van respectievelijk Stephan Versluis en Klaas Hoorn. Rebound deed wat terug maar was niet opgewassen tegen het fysiek en de snelheid van Orca's. Stephan Versluis maakte in de eerste twee minuten maar liefst acht punten. Na dit energieke begin zakte het tempo iets en liepen de gasten zowaar wat in. Orca's bleef echter op voorsprong door scores en rebounds van Klaas Hakvoort en Klaas Jan Scheffer. De vertrekkende (al is niets nog zeker) Laurens van Loosen maakte nog een vijftal fraaie scores en bepaalde de stand na het eerste kwart op 25-14.

Slordig

Het tweede kwart was slordig. Orca's was niet bij de les en Rebound profiteerde daar van. Het verschil bleef steeds een beetje bungelen op vijf punten en Orca's leek maar niet los te komen. Ondanks hard werken van de Urker centers, werd het verschil in punten niet groter. Met pijn en moeite werd de ruststand in Urker voordeel neergezet op 37-27.

Focus en krachtiger inzet

In de rust werd door coach Jurie gehamerd op meer focus en een krachtigere inzet. De woorden van de coach waren goed doorgedrongen bij de spelers, want Rebound werd in het derde kwart van het veld geblazen. Orca's zette een press neer in de verdediging, waar de Harderwijkers geen antwoord op hadden. Met goede intercepties en knap uitgespeelde aanvallen werd de score snel uitgebouwd. Met name het goede teamspel viel op in dit kwart. Op het scorebord vertaalde zich dit in een tussensprint van 22-2 in het voordeel van Orca's. Het sterke derde kwart was nog niet af, want ook Luka de Jong en Jelle Pasterkamp maakten de nodige punten. Een knappe teamprestatie van Urker zijde die resulteerde in een 64-31 tussenstand na drie kwarten. Het vierde kwart werd een formaliteit, al werd er met dezelfde energie doorgespeeld. Orca's was nog niet klaar. Schutter Luka de Jong bepaalde met een rake driepunter de eindstand op 85-48. Naast de overwinning werd tevens de tegenstander onder de vijftig punten gehouden.
Een knappe prestatie van de ongeslagen koploper, die weer twee punten bij het totaal kan schrijven.