n Dames 1 kon toch nog juichen (archieffoto Jannie Snoek).
n Dames 1 kon toch nog juichen (archieffoto Jannie Snoek). Foto:

Benauwde winst Dames

De ontlading was groot bij de vrouwen van SV Urk, toen vijf minuten voor het einde Keysha Legito de winnende treffer binnenschoot tegen Steenwijk. Urk had de hele wedstrijd de overhand, maar kwam zeer moeizaam tot scoren.

Er breken een paar belangrijke weken aan voor de ploeg van trainer Jan Jelies. De twee concurrenten Desz en Rouveen treffen elkaar twee keer, terwijl Urk twee oefenwedstrijden op het programma heeft staan. Daarna moeten de spelers van SVU de mouwen flink opstropen om in een direct duel Rouveen op achterstand te zetten in de titelrace.

In de wedstrijd tegen Steenwijk werd duidelijk waar het pijnpunt van Urk ligt: scoren tegen de betere teams. De Urker dames creëren voldoende kansen, maar kunnen het doel niet makkelijk vinden. Daardoor vocht de ploeg afgelopen zaterdag tot ver in de tweede helft vooral tegen zichzelf. In de eerste twintig minuten was Steenwijk op voorsprong gekomen, na balverlies op het middenveld. Achterin was de organisatie even zoek en Steenwijk profiteerde hier optimaal van: 0-1. Na ruim twintig minuten in de tweede helft kon Grietje Vlot de 1-1 binnentikken, uit een mooi genomen vrije trap van Keysha Legito. Urk gaf daarna alles, overheerste, liet leuk voetbal zien, creëerde genoeg kansen, maar kwam maar niet tot scoren. De ontlading was dan ook enorm, toen het Keysha Legito uiteindelijk wel lukte. Ze speelde zich zelf knap vrij en drukte goed af.