n Margot Visscher stijlvol op weg naar twee punten.
n Margot Visscher stijlvol op weg naar twee punten. Foto:

Dames Orca's vernederen Baros

De uitwedstrijd eerder dit seizoen was vrij moeizaam gewonnen (70-83), maar zaterdag lieten de Dames van Schol/Orca's geen spaan heel van tegenstander Baros. Met liefst 51 punten verschil werd de wedstrijd in winst omgezet.

In de eerste twee kwarten van de wedstrijd leek het er niet op dat het verschil tot 51 punten zou oplopen. De Urker dames speelden verdedigend een ijzersterke wedstrijd, maar aanvallend was het ronduit slordig wat het publiek voorgeschoteld kreeg. De stand na het eerste kwart was 13-6 in het voordeel van Orca's. Dat de verdediging stond als een huis, bleek wel uit de ruststand van 22-6, maar de negen punten die de thuisploeg wist te scoren in het tweede kwart waren zeker niet minder veelzeggend.

Eigen kwaliteit benutten

Door de coaches van Orca's werd de rust gebruikt om het team er van te overtuigen vooral de eigen kwaliteiten te benutten en goede dingen te blijven doen. Dat werd tijdens de tweede helft goed uitgevoerd door de speelsters. Er werd heel veel gescoord uit de fast break, één van de handelsmerken van het Urker team. Het derde kwart scoorden de Urkers liefst 31 punten, terwijl de tegenstanders slechts vijf punten werd gegund. Tijdens het vierde kwart werden de teugels, zowel aanvallend als verdedigend, iets gevierd. Orca's liep nog iets verder weg van de tegenstander en sloot de wedstrijd af met een 74-23 overwinning.