n Johan Loosman zet international Amir Molkarai onder druk.
n Johan Loosman zet international Amir Molkarai onder druk. Foto:

Zure avond voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Waar de Urker zaalvoetballers afgelopen vrijdagavond dachten een wedstrijd tegen de beloften van FC Marlène 2 op het programma te hebben staan, bleek bij aanvang dat de gastheren het nodig vonden maar liefst zes spelers van het eerste team te selecteren voor deze wedstrijd.


De zaalvoetballers van ZVV Urk kregen in deze wedstrijd te maken met internationals Amri Molkarai en Barry de Wit, die een week eerder nog actief waren op het EK Futsal dat in Nederland werd gehouden. Een allesbehalve chic te noemen actie van een zaalvoetbalbolwerk dat zich profileert als talentenvijver voor het Nederland zaalvoetbal. Talenten die nu op de tribune mochten plaatsnemen. 


Andy de Jong en Ed Abels namen zich met hun selectie voor om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Urk kon bij tijd en wijle goed meekomen en kreeg ook kansen. Het kwaliteitsverschil kenmerkte zich voornamelijk in het feit dat bij de gastheren elke kans raak was, zodat er na dertien minuten al 4-0 op het scorebord stond. In de tweede helft was het aanvoerder Jelbert Loosman die voor ZVV Urk wist te scoren via een intrap, die licht getoucheerd werd door het been van een tegenstander. International Younes Daari (niet actief op EK), topscorer van de eredivisie uit het seizoen 2019-2020 met maar liefst 32 goals, zorgde met twee doelpunten voor een 8-1 tussenstand. Dankzij de nimmer aflatende inzet van de Urkers kon Willem Snoek een paar seconden voor tijd nog de 8-2 op het scorebord noteren.


Al met al een zure avond voor het vlaggenschip van ZVV Urk, dat bij een overwinning de top-3 was binnengekomen. De Urker zaalvoetballers verlieten Heerhugowaard echter met opgeheven hoofd, in de wetenschap alles te hebben gegeven tegen een opponent met een aanzienlijk aantal spelers uit de eredivisie. Nog een andere positieve noot van deze avond was de rentree van Jelle Kramer die zijn broer Jan verving en liet zien een waardevolle versterking te zijn voor de selectie van ZVV Urk/Bakkerij De Kof.