n De drie kringkampioenen: Anne-Gre, Denise en Alisha.
n De drie kringkampioenen: Anne-Gre, Denise en Alisha. Foto:

Stal Horseteam driemaal kringkampioen

Drie ruiters van stal Horseteam, Alisha en Denise Korf en Anne-Gre Zeeman, reisden afgelopen zaterdag naar Genemuiden, om deel te nemen aan de kringkampioenschappen springen.


Kringwedstrijden zijn bedoeld als voorselectie voor de Nederlandse Kampioenschappen. De kring NWO-NOP bestaat uit 21 paardensportverenigingen in de kop van Overijssel en de Noordoostpolder.


Voor de kringwedstrijd worden alle 21 verenigingen uitgenodigd om ruiters te laten deelnemen. Ruiters die goed presteren tijdens deze eerste selectiewedstrijd worden afgevaardigd naar het Overijssels kampioenschap, de tweede selectiewedstrijd, waar deelname kan worden afgedwongen aan het Nederlands kampioenschap.

 

Anne-Gre Zeeman startte met haar pony Nova in de klasse B categorie C. Ze reed een net parcours, maar maakte wel een fout. Ondanks deze fout was zij toch de beste in haar categorie en werd hiermee Kringkampioen.


Alisha startte met haar pony Sidney in klasse B categorie D. In deze klasse word je beoordeeld door twee verschillende jury’s die ieder cijfers geven voor de houding en zit, de wijze van rijden, en algemene indruk. Alisha reed een uitmuntende wedstrijd die werd beoordeeld met een totale score van 177 punten. De hoogste score van alle beoordeelde ruiters, en dus werd Alisha de terechte kringkampioen.

 

Denise startte met haar pony Salto Patento in dezelfde klasse als haar zus Alisha. Ze maakte er een zeer spannende strijd van, maar moest haar meerdere erkennen in haar zus. Toch behaalde Denise een hoge score van de jury waardoor zij als tweede eindigde in de eindklassering van de klasse B categorie D.

Later op de dag startte Alisha met haar tweede pony Kannan in de klasse M. Ze maakte echter een fout en viel buiten de prijzen. 


Ook Denise startte in de klasse M. met haar tweede pony Chico, met wie zij een foutloos parcours reed. Samen met de andere foutloze ruiters mocht zij in een barrage, waarbij het gaat om de snelste tijd, uitmaken wie zich kringkampioen mocht noemen. Denise en Chico reden een fantastisch snelle tijd van 34.12 seconden. Een tijd die achteraf de snelste bleek te zijn waardoor ook Denise zich kringkampioen mag noemen.


Zowel Anne-Gre, Denise als Alisha zijn als kingkampioen uitgenodigd voor de Overijsselse kampioenschappen die eind februari in Denekamp worden gehouden. Een mooie prestatie van deze drie jonge ruiters.