Schol/Orca's Heren naar Nijmegen

Het eerste mannenteam van Schol Orca’s speelt zaterdag een uitwedstrijd in Nijmegen. Dit keer een bijzonder vroege wedstrijd. Al om 10.00 uur dienen de mannen van coach Jurie Bakker aan te treden tegen Trajanum.


De thuiswedstrijd stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 29 oktober, maar vanwege personele problemen en angst voor covid, is Trajanum niet naar Urk afgereisd en werd de wedstrijd met 20-0 reglementair in het voordeel van Orca's beslist. Dat waren dus twee gemakkelijke punten. De afmelding kwam ook op het laatste moment terwijl alle voorbereidingen al waren getroffen.


Vorige seizoenen

Tijdens het seizoen 2020-2021 werd alleen een thuiswedstrijd gespeeld tegen Trajanum, die werd gewonnen met 63-49. De rest van het seizoen werd afgebroken. In het seizoen daarvoor (2019-2020) had Orca’s met een klinkende thuisoverwinning van 72-31 het zure verlies van de uitwedstrijd al uitgewist. Destijds werd in de slotseconde met 62-61 verloren in Nijmegen.


Trajanum staat op de laatste plek in de competitie, maar heeft de weg omhoog al wel ingeslagen. De laatste twee wedstrijden werden namelijk in winst omgezet, waarvan de laatste een knappe uitoverwinning was in Wageningen bij de nummer vier Pluto (45-49). Trajanum is zeker een team om rekening mee te houden. Schol/Orca's mag deze tegenstander niet onderschatten en zal er dan ook alles aan doen de ongeslagen status en de koppositie te behouden.