Afbeelding
Foto:

Koploper VNS op bezoek

De zaalvoetballers van SVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen VNS United. De Amsterdammers beginnen de wedstrijd als koploper in de Eerste divisie A. Voor de Urkers een prachtig affiche om de nederlaag van afgelopen week weg te spoelen.


De teleurstelling was groot toen de zaalvoetballers uit Urk afgelopen vrijdagavond Sporthal Waardengolf in Heerhugowaard betraden. Bij de warming-up werd duidelijk dat tegenstander FC Marlène 2 niet met hun jeugdige talenten zouden spelen, maar veelal met spelers van het eerste team. Een domper voor de Urkers, die tegen deze Eredivisie-spelers hun huid duur verkochten, maar uiteindelijk toch een forse 8-2 nederlaag moesten incasseren.

VNS United
De knop moest deze week om bij de Urkers, die vrijdagavond de koploper uit Amsterdam ontvangen. Een kleine anderhalf jaar geleden won De Kof nog met 6-3 van VNS United. Sindsdien is er nauwelijks meer in competitieverband gespeeld, dus is er eigenlijk sprake van een recente ontmoeting met de ploeg uit de hoofdstad.

Op de ranglijst heeft VNS United één wedstrijd meer gespeeld dan de Urkers (zes om zeven) en beslaat het verschil acht punten. Bij een overwinning wordt dit verschil weer teruggebracht naar vijf punten. In dat licht was de nederlaag van vorige week tegen FC Marlène daarom extra zuur.

Publiek
In Sporthal De Schelp is komende vrijdagavond publiek van harte welkom. De wedstrijd tegen VNS United begint om 20.15 uur (en niet zoals gebruikelijk om 21.10 uur). Na het eerste team van ZVV Urk/De Kof komt ook het derde team nog in actie. Zij beginnen hun competitietreffen met De Lenco's om ongeveer 21.45 uur. Beide duels zijn te volgen via Twitterkanaal @zvvurk.