n Jelle de Boer was dichtbij een doelpunt, maar ziet zijn inzet gestopt.
n Jelle de Boer was dichtbij een doelpunt, maar ziet zijn inzet gestopt. Foto:

Urk niet opgewassen

tegen Staphorst

Voor Urk zat het venijn in de staart. Pas in de tweede helft werden de zwakke plekken in de ploeg door Staphorst blootgelegd. De kansen die de equipe van Gert Jan Karsten kreeg bleven steken in goedbedoelde pogingen. Duidelijk werd wel dat het fysieke Staphorst aantoonde dat Urk in de slotfase van een wedstrijd moeite heeft om de tegenstander bij te benen. Bij Urk debuteerde Andreas Gnodde en die zou best eens de spits van de toekomst kunnen worden.

Iede Nentjes was weer terug in de basis en ook Pieter Brands mocht vanaf de aftrap meedoen tegen de subtopper uit de Derde Divisie. Staphorst liet de bal meteen rondgaan. Het visuele overwicht duurde tien minuten en toen nam Urk het initiatief.

Het elftal van Gert Jan Karsten probeerde met verzorgd voetbal en veel beweging in de voorste linie, de verdediging van Staphorst in verlegenheid te brengen. Dat lukte een aantal keren, maar het leverde geen doelpunten op. Staphorst bleef tevergeefs zoeken naar een opening in het hechte bolwerk van de thuisclub, maar de derde divisionist wist zich amper kansen te creƫren.

Effectief

De bezoekers waren in het begin van de tweede helft uiterst effectief in het benutten van de kansen. Na vijf minuten in de tweede helft torende Sander de Grote bij een hoekschop boven alles en iedereen uit en kopte raak. Er was nog geen kwartier gespeeld toen een aanvaller van Staphorst het uitgestoken been van Bennie Dunnink opzocht en gretig naar de grond ging binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Serik besloot tot het geven van een penalty, die werd benut door Ruben Kin.

Debuut

Met nog een half uur op de klok voerden beide elftallen een flink aantal wissels door. Bij Urk was opnieuw een debutant te noteren in de persoon van Andreas Gnodde, een boomlange en kopsterke spits. De defensie van Staphorst moest alle zeilen bijzetten omdat Urk met wat meer elan de aanval opzocht. Helaas leverden mogelijkheden voor Marinus Snoek en Andreas Gnodde geen doelpunten op. Toen het offensief van Urk geluwd was, gaf Staphorst nog twee keer gas. Dat leverde in de slotminuten van de wedstrijd nog twee doelpunten op van Rutger Koopman en Mike Reuvers, die profiteerden van de mindere organisatie in verdedigend opzicht bij Urk.

Met een 0-4 verloren wedstrijd werd de voorbereiding op het belangrijke competitieduel van aanstaande zaterdag met Volendam gestart. Urk heeft vrijwel altijd laten zien dat het verschil tussen het spelen van een oefenwedstrijd en een belangrijke competitie levensgroot kan zijn.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Klaas Kramer, Bennie Dunnink (61. Dick Hakvoort), Riekelt Jan Brands, Pieter Brands, Lucas Nagel, Riekelt Nentjes (61. Marinus Snoek), Lucas Schraal (61. Andreas Gnodde), Jelle de Boer, Hessel Snoek (78. Klaas Romkes).

Scoreverloop: 51. Sander de Grote 0-1, 58. Ruben Kin (pen.) 0-2, 88. Rutger Koopman 0-3, 90. Mike Reuvers 0-4.