Verdubbeling winkeldiefstallen


Het aantal aangiftes van winkeldiefstal op Urk is de afgelopen vijf jaar ruim verdubbeld. In de provincie Flevoland was juist een sterke daling van 25 procent te zien, de sterkste daling van heel Nederland. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde. In de afgelopen vijf jaar werden in de provincie 5.860 meldingen van winkeldiefstal gedaan. Met name in Lelystad (5,4 diefstallen per winkel) en Almere (5,3) hebben winkeliers veel last van diefstal. Urk heeft, ondanks de verdubbeling, nog altijd het laagste aantal winkeldiefstallen: 0,6  per winkel. Het landelijk gemiddelde is 1,5 winkeldiefstal per winkel over de afgelopen vijf jaar.



Banengroei op Urk
weer het grootst


De gemeente Urk is met de banengroei, na twee jaar van relatieve lagere groei, weer één van de topgemeenten van de provincie. Het totaal aantal banen groeide in 2021 met 6,4 procent met 750 arbeidsplekken naar 12.530. ,,Daarmee ligt het bijna weer op het niveau van de topjaren 2016-2018'', laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Het totaal aantal op Urk gevestigde bedrijven is in dezelfde periode ook stevig gegroeid met 80 naar totaal ruim 1.970.'' De grootste sector blijft de visverwerkende industrie, daarin werken ook veel arbeidskrachten via de uitzendbranche. Meer weten: kijk voor het complete werkgelegenheidsonderzoek op flevoland.nl/werkgelegenheidsonderzoek2021.


zakennieuws



Derde plaats Keuzegids mbo


‘Samen geloven in ontwikkeling', daar gaat mbo Menso Alting in Zwolle voor. En dat werpt vruchten af. De opleidingen Maatschappelijke Zorg behaalden in de Keuzegids mbo 2022 regionaal de tweede plaats en landelijk de derde plaats. ‘Betrokken, persoonlijk en gepassioneerd', zijn de kernwoorden van het team Maatschappelijke Zorg. Dat bestaat uit de opleidingen Begeleider maatschappelijke zorg (niveau 3) en Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (niveau 4). Een mooie prestatie van deze relatief kleine school in Zwolle.