Familie toch op bezoek bij Wijbren Zijlstra

Een trieste aanleiding heeft dit weekend gezorgd voor een mediastorm rondom de familie Zijlstra. Vader Wijbren ligt sinds vrijdag in coma in een ziekenhuis in het Duitse Hamburg. Bezoek leek in eerste instantie niet mogelijk voor de ongevaccineerde familieleden.


De 53-jarige vrachtwagenchauffeur mocht sinds kort weer de weg op, nadat een tia in oktober vorig jaar hem lang aan de kant hield. Op een van de eerste ritten ging het echter mis. Medewerkers zagen hoe hij vrijdagochtend op een haventerrein tegen een paaltje reed en namen poolshoogte. Die middag werd de familie ingelicht. Bezoek leek vanwege het Hamburger 2G-beleid niet mogelijk, waarop Jantine, de oudste dochter in een filmpje op sociale media het verhaal deed.


Eén persoon per dag

Echtgenote Marieke Zijlstra-Romkes rijdt dinsdag samen met een zwager alsnog naar Hamburg. ,,Het filmpje is gezien door een arts. Die heeft geregeld dat we toch op bezoek mogen, maar met één persoon één uur per dag. Dinsdag ga ik naar het ziekenhuis, woensdag mijn zwager. De dagen erna is het de bedoeling dat mijn dochters erheen gaan."

Artsen willen Wijbren vanaf vrijdag langzaam laten bijkomen. Een tot twee weken daarna zou hij dan misschien naar Nederland vervoerd kunnen worden. Het is nog erg onzeker hoe hij eraan toe is.