n Spanning, strijd en spektakel bij de wedstrijd tegen VNS United.
n Spanning, strijd en spektakel bij de wedstrijd tegen VNS United. Foto:

Zaalvoetballers strijdend ten onder

Na een enerverende pot zaalvoetbal, bol van strijd en spektakel, is het de zaalvoetballers van ZVV Urk/De Kof niet gelukt de drie punten op de Bult te houden. In sporthal De Schelp was VNS United, koploper in de Eerste divisie A, de Urkers met 5-6 de baas.

Groots was het allemaal niet afgelopen vrijdagavond in sporthal De Schelp. Beide ploegen waren de hele wedstrijd slordig aan de bal, maar creƫerden wel de nodige dreiging richting beide doelmannen. Daardoor was het aanwezige publiek weer de grote winnaar tijdens deze zaalvoetbalwedstrijd.

Levendige wedstrijd

Het viel niet mee om na de zoveelste onderbreking, de competitie weer te moeten hervatten. Dat spelers dan nog niet hun normale niveau halen is dan ook niet vreemd te noemen. Het publiek was daardoor wel getuige van een boeiende wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. In de eerste helft had de thuisploeg het vizier beter op scherp staan dan de Amsterdammers, die de nodige mogelijkheden op een treffer lieten liggen, of stuitten op Urk-goalie Marinus Bakker. De rust brak aan met een verdiende 3-1 voorsprong voor ZVV Urk.

Rollen omgedraaid

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Daar waar VNS United in de eerste helft wat opgelegde kansen miste en zich nog wel eens van de wijs liet brengen door de scheidsrechter of de tegenstander, stond er na rust een ander Amsterdams team op het veld. De kansen werden nu wel doeltreffend afgerond. Het was niet dat VNS United hoogstaand zaalvoetbal liet zien, maar men profiteerde nu wel van de kleine foutjes achterin bij de Urkers. De thuisploeg leed veel balverlies en de onderlinge communicatie was niet optimaal. De twijfel van het verdedigen of vergroten van de 3-1 voorsprong was hier wellicht de oorzaak van.
VNS United kwam halverwege de tweede helft gemakkelijk terug tot 3-3. Klaas Jelle Romkes zette ZVV Urk nog vrij snel daarna opnieuw op voorsprong, maar dat bracht de koploper in de Eerste divisie A niet van de wijs. Binnen een paar minuten werd de achterstand omgezet in een 4-6 voorsprong. Klaas Jelle Romkes deed nog wat terug namens de thuisploeg, maar de resterende tijd was te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Beterschap

Dat De Kof1 zich in de tweede helft te gemakkelijk de kaas van het brood liet eten, geeft aan dat er nog het nodige werk te verrichten valt bij coaches Andy de Jong en Ed Abels. Het team is sinds enkele weken weer volledig in training en na de ontmoeting tegen FC Marlene, was dit pas de eerste wedstrijd weer op Eerste divisieniveau. De Urker zaalvoetballers zijn het jaar 2022 niet goed begonnen, maar met de steun van het thuispubliek moeten nog de nodige thuisoverwinningen te behalen zijn.