Afbeelding
Foto:

Succesvolle wintereditie Kauwgombalcup

De eerste wintereditie van de Kauwgombalcup is gewonnen door het team De Rauwdouwers. Zij verzamelden tijdens de 250 kilometer lange autorally de meeste punten. De originaliteitsprijs werd een prooi van team RummiKlub.


Het was een drukte van belang afgelopen zaterdagochtend op het parkeerterrein van Partycentrum De Koningshof. Liefst zestien teams hadden zich aangemeld voor de eerste wintereditie van de Kauwgombalcup. Met prachtig gepimpte auto's en in de meest ludieke uitdossingen, gingen de deelnemers de strijd aan om de felbegeerde Kauwgombalcup. De 250 kilometer lange autorally ging rond negen uur van start en vond grotendeels plaats in het oosten van Nederland.


Tijdens de rally moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren die punten opleveren. Ook tijdens deze eerste wintereditie waren er weer gekke, rare en hilarische opdrachten bedacht door de organisatie. Toen tegen zeven uur 's avonds iedereen door de finish was gekomen, begon het lange wachten op de uitslag. Om de tijd door te komen was er gezorgd voor een hapje en een drankje. Slechts 30 punten verschil zat er tussen de winnaars en het team op de derde plaats. De Rauwdouwers gingen er met de winst vandoor (905 punten), gevolgd door De Safari Brothers (885) en RummiKlub (875). Team RummiKlub won tevens de originaliteitsprijs.

De zomereditie van de Kauwgombalcup wordt gehouden op 16 en 17 september. Wanneer de inschrijving voor dit tweedaagse spektakel wordt geopend, zal hiervan in de krant melding worden gemaakt.