Naaste concurrent Apollo verslagen

Schol/Orca's Dames heeft zaterdag in Amsterdam een belangrijke overwinning behaald op concurrent BC Apollo. Na een boeiend gevecht eindigde de wedstrijd in een 52-54 overwinning voor de Urker dames.

De thuiswedstrijd tegen BC Apollo werd een paar maanden geleden met slechts zeven punten verschil gewonnen, dus van een gemakkelijke wedstrijd was vooraf geen sprake. Er was tijdens de trainingen veel aandacht besteed aan het aanvalsspel van de Amsterdammers en dat wierp vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd zijn vruchten af. Met goed en stevig verdedigen en een redelijk lopende aanval, werd een gestaag groeiende voorsprong opgebouwd, die halverwege het tweede kwart elf punten was. Apollo bleek een taaie tegenstander, want tegen het eind van het tweede kwart liep de voorsprong langzaam terug. Bij rust was er nog maar een punt voorsprong overgebleven; 28-29.

Tijdens de pauze werd door de coaches van Orca's vooral gehamerd op het spelen van lange aanvallen om zodoende het ritme van de tegenstander te breken. Het derde kwart bleven beide teams in elkaars voetsporen en liep het verschil nooit verder op dan vijf punten. De beslissing moest dan ook vallen in het vierde kwart. Orca's vocht zich terug van een achterstand, en met nog 46 seconden op de klok was de stand 52-52 met balbezit voor BC Apollo. Er volgt een steal en twee punten van Diddie Kramer. Een laatste aanval van Apollo strandt met nog twintig seconden op de klok. Die tijd wordt vakkundig uitgespeeld door Orca's, alhoewel de apathische houding van de tegenstander tijdens die laatste seconden wel tot verbazing leidt bij de technische staf van Orca's.
De dames van Orca's staan door deze overwinning stevig op de vierde plaats. Een plek die aan het eind van de competitie goed is voor deelname aan de Final Four. Wedstrijden waarin promotie kan worden afgedwongen.