Afbeelding
Foto:

Over de naam van haar bedrijf hoefde Jenne Scheffer-Bakker niet lang na te denken. ,,Jensk is hoe Justen mij vaak noemt!'' De oorsprong van haar onderneming waarin ze kunstzinnige oorbellen maakt van klei ligt in een vakantie in Portugal.

 

Jenne vertelt: ,,Tijdens die vakantie zag ik een dame in een aquablauwe bikini met daarbij mooie aquablauwe bijpassende oorbellen. Toen ik vroeg waar ze deze had gekocht vertelde deze dame dat ze de oorbellen zelf had gemaakt. Van polymeerklei, een lichtgewicht stevige kleisoort.'' Meteen na de vakantie besloot Jenne deze klei aan te schaffen en zelf oorbellen te gaan maken. Na verschillende oefensessies, liep ze een week later door de supermarkt met haar eerste paar zelfgemaakte oorbellen. En ze had de smaak te pakken: het werden er meer en meer. ,,Ik kon ze zelf niet meer allemaal dragen en besloot, ook omdat ik wat leuke reacties had gehad, ze te gaan verkopen. Met dank aan Every Woman, de kledingwinkel in het Urkerhard, had ik een mooi verkooppunt, maar omdat de voorraad inmiddels uitpuilde ben ik ook aan de slag gegaan met een webshop. Al doende ontdekte ik wat er allemaal mogelijk was met klei en ben ook aan de slag gegaan met keramische klei. Momenteel ben ik druk met het maken van borden, kopjes en schaaltjes. Het is nu nog een experiment, maar ik hoop in de toekomst ook dit soort werk te kunnen aanbieden. Na de zomer ga ik daarom een keramiekopleiding volgen.'' Over wat er zo leuk is aan het werken met klei, is Jenne helder: ,,Je kunt er werkelijk alles mee maken wat je wilt. Echt iedere vorm is mogelijk!''

In de meer nabije toekomst wil Jenne workshops gaan geven om ook anderen te laten zie hoe leuk het is om met klei te werken.


Nieuwsgierig naar de oorbellen van Jenne? Kijk op webshop jensk.nl, of kom langs bij Galerie Plein 1890 of Every Woman Urk. De creatieve bezigheden van Jenne zijn ook te volgen via Instagram Ditisjensk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding