n Hessel Snoek schiet de bal achter de doelman van Volendam: 2-1.
n Hessel Snoek schiet de bal achter de doelman van Volendam: 2-1. Foto:

Urk eenvoudige prooi Volendam

Aangeslagen verlieten de spelers van Urk het sportpark van Volendam. De een teleurgesteld in het resultaat, de ander omdat hij was gewisseld na een minder optreden. Trainer Gert Jan Karsten zag zijn ploeg het onderspit delven aan de boorden van het Markermeer. Niet zomaar een nederlaag. De koppositie lijkt even buiten bereik, maar dat een aantal spelers het momenteel niet heeft is duidelijk geworden.


Fris van de lever ging Volendam uit de startblokken. De ploeg was al dagen bezig met Urk en het beoogde resultaat. Winst zou een geweldige opmaat zijn naar meer. Het straalde van de wijdbroeken af dat zij belust waren op een overwinning. En liefst een die niets aan duidelijkheid te wensen zou overlaten.


Presentje

Al na tien minuten werd Volendam in het zadel geholpen. Dick Hakvoort gaf scheidsrechter Kraak aanleiding om naar de penaltystip te wijzen. Het presentje werd zonder aarzelen uitgepakt door de thuisclub. Even leek Urk terug te komen, maar Pieter Brands schoot voorlangs. Een volgende mogelijkheid voor de thuisploeg werd gelijk verzilverd, zodat Urk na ruim een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Hessel Snoek zocht met veel inzet het doel van Volendam. Zijn eerste doelpoging mislukte, maar niet veel later was het dan toch raak na een actie van Bennie Dunnink. Het was bijna rust en een beter moment was niet denkbaar. Volendam dacht daar net zo over en scoorde op het einde van de eerste helft voor de derde keer.


Voorbijgelopen

Urk werd in alle linies, maar vooral op het middenveld, voorbijgelopen. Gert Jan Karsten haalde de trukendoos tevoorschijn en bracht twee andere spelers binnen de lijnen. Pieter Brands en Lucas Nagel mochten gaan douchen na hun tegenvallende optreden in het eerste deel. Even had deze aanpak succes. Het was opnieuw Hessel Snoek die Urk hoop gaf op een beter resultaat.

Na een redding van Richard Strijker kon de thuisclub bij de eerste hoge voorzet voor de vierde keer scoren. Iede den Dulk werd ingebracht om de gatenkaas achterin te helpen dichten. Met nog een kwartier te spelen kwamen er nog twee verse krachten binnen de lijnen bij Urk. Zij konden meemaken dat Volendam meteen daarna opnieuw een treffer kon produceren: 5-2.


Afstraffing

Nog een keer zette Volendam aan. In de stromende regen schoot Azzedine Sout de bal van ver in de kruising van het Urker doel: een beauty. Het slotakkoord was voor Urk door een treffer van invaller Klaas Romkes. Hij bepaalde de eindstand op 6-3. Zaterdag wacht SC Genemuiden. Iets om ondanks de afstraffing van Urk toch naar uit te kijken.


Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort (62. Iede den Dulk), Riekelt Nentjes, Lucas Nagel (46. Marinus Snoek), Johannes Schrijver, Pieter Brands (46. Joël Tol), Jelle de Boer (72. Klaas Romkes), Hessel Snoek, William de Boer (72. Andreas Gnodde).

Scoreverloop: 10. Jens Kras (pen.) 1-0, 32. Joey Tol 2-0, 40. Hessel Snoek 2-1, 44. Azzedine Sout 3-1, 54. Hessel Snoek 3-2, 61. Dave Zwarthoed 4-2, 73. Dave Zwarthoed 5-2, 81. Azzedine Sout 6-2, 83. Klaas Romkes 6-3.

Kaarten: geel voor Dick Hakvoort, Richard Strijker, Marinus Snoek (Urk) en Joey Tol (Volendam)

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: 

John Kraak (Piershil)