n Klaas Nentjes, Lub Nentjes en Klaas Nentjes op de tribune in Volendam.
n Klaas Nentjes, Lub Nentjes en Klaas Nentjes op de tribune in Volendam. Foto:

'Urk is op alle fronten afgetroefd'

Zittend naast elkaar op de tribune in Volendam. Oud-speler Klaas Nentjes (woonachtig in de gemeente Edam waar Volendam toe behoort), Lub Nentjes, de vader van Iede Nentjes en Klaas Nentjes, voormalig Hoofd Opleidingen van SV Urk.


Laatstgenoemde vindt Volendam een heel goed voetballende ploeg. ‘Vergelijkbaar met Eemdijk. Een ploeg die altijd wil voetballen. Volendam legde zaterdag ook veel meer strijdlust en inzet aan de dag. Daarnaast had Volendam op iedere positie een betere speler’, zegt Klaas Nentjes.

De oud-jeugdcoördinator is van mening dat Urk het juist van strijd en inzet moet hebben: ,,Dat was er zaterdag zeker niet. Daarnaast was het tactische plan van Volendam sterk. Veel snelheid, veel beweging en de linies liepen rimpelloos in elkaar over."

Klaas Nentjes is wel zo reëel om vast te stellen dat een ploeg zeker een keer in een seizoen een dergelijke wedstrijd heeft waarin de prestatie en het resultaat ver beneden verwachting zijn: ,,Ik hoop dat dit zaterdag was. Dan kan Urk zich opmaken voor een betere wedstrijd en een beter resultaat tegen SC Genemuiden."