Kind valt twee verdiepingen: blauwe plekken


De 4-jarige Jacob is vrijdagochtend rond half een twee verdiepingen omlaag gevallen.

Het zoontje van Gerrit-Jan en Gea Kramer-Meun was tijdens het spelen op de leuning van de zoldertrap geklommen, verloor zijn evenwicht en stortte uiteindelijk naar beneden. Omdat gevreesd werd voor nekletsel of inwendige bloedingen, werd geprobeerd om de traumahelikopter op te roepen. Maar die moest vanwege de storm aan de grond blijven. Daarop werd hij met spoed naar het ziekenhuis van Zwolle gebracht. Uitgebreid onderzoek wees uit dat Jacob er gelukkig met alleen wat blauwe plekken vanaf was gekomen. Laat in de avond mocht hij weer naar huis.


Knippersavond
in het museum

Donderdag is er weer een knippersavond met Harnold Smit in museum Het Oude Raadhuis. De avond begint om half 8, de toegangsprijs is vijf euro. Aanmelden is mogelijk via museum@urk.nl.


Bijeenkomst
over psyche

Zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid kan veel van je vragen. Psycholoog en trainer Yvonne Ruigrok vertelt maandag 7 maart van half acht tot half tien over wat belangrijk is bij het zorgen voor jezelf én voor de ander. Locatie is het gemeentehuis, ingang Caritas. Aanmelden kan tot 3 maart bij mantelzorgondersteuning Caritas Urk: 683346 of mantelzorg@caritasurk.nl (naam, adres en telefoonnummer vermelden).


Hersenstichting
bedankt gevers

Van 31 januari tot en met 5 februari collecteerde de Hersenstichting op Urk voor meer hersenonderzoek. Dat heeft 6791,66 euro opgeleverd. ,,We zijn erg trots op al onze vrijwilligers en gulle gevers, en we bedanken iedereen namens de vier miljoen Nederlanders met een hersenaandoening en hun naasten.''


Vrijheidsduik
met FVD

FVD Urk organiseert komende zaterdag om twaalf uur een 'Vrijheidsduik' op het Urker strand. ,,FVD Urk staat voor vrijheid, vrijheid voor iedereen. De Vrijheidsduik is gratis, maar een aanmelding is gewenst; dit kan tot en met donderdag via fvdurk@gmail.com.