'Stripboek nog dit jaar klaar'

De productie van het stripboek over Japien de Joode is momenteel in volle gang. Stichting Odulphus laat weten dat er wat vertraging is opgelopen, maar de bedoeling is dat het boek dit jaar nog verschijnt.


,,Tekstschrijver Frank Jonker heeft de definitieve tekst van het stripboek over de familie Kropveld afgerond en tekenaar Danker Jan Oreel is druk met tekenen'', laat de stichting - bestaande uit Meindert Hakvoort en Jelle van Slooten - weten.


Vertraging

,,Aanvankelijk was de wens om het stripboek vlak voor de 4 mei-herdenking op Urk te presenteren, maar dat gaat helaas niet lukken. Corona gooit ook hier op allerlei manieren roet in het eten. Daardoor zal naar verwachting het boek in juni klaar zijn en daarna gedrukt worden. De presentatie zal pas in september plaatsvinden.'' De uitgever is Stichting Urker Uitgaven en GBU printmedia drukt het boek.


Drie gratis exemplaren

,,Vanaf het begin leefde het idee om het boek gratis aan scholen aan te bieden. Zo gaat het ook gebeuren: alle groepen 8 van de basisscholen en de brugklassen van de middelbare scholen in Flevoland ontvangen drie exemplaren plus toegang tot het educatief materiaal.''